Ніжна куряча печінка в духовці: ароматна і дуже смачна страва, що стала улюбленою в нашій сім’ї
від Denzhyttya
6 Лютого, 2023
Скажу правду, ми просто підсіли на цю смакоту! Така страва сподобається навіть тим, хто не дуже любить печінку. Готується легко і просто, як кажуть, все змішав і в духовку!
Інгредієнти:
- 500 гр. курячої печінки (я люблю брати саме курячу, на смак найніжніша)
- 2 яйця
- 100 мл. вершків (я беру 10-15% жирності, також можна взяти молоко)
- 150 гр. цибулі
- 150 гр. моркви
- 3-5 ст. ложок борошна
- сіль та перець за смаком
Приготування:
- У цьому рецепті курячу печінку можна відразу пропустити через м’ясорубку разом із цибулею та морквою.
- Ріпчасту цибулю нарізаю дрібними кубиками, моркву натираю на тертці, з’єдную і відставляю вбік.
- Курячу печінку промиваю, при необхідності видаляю все зайве та подрібнюю за допомогою блендера. Додаю до печінки яйця, вершки (молоко), борошно, сіль та перець.
- Все перемішую до однорідного стану. Маса повинна вийти як на оладки. Коли печінкова маса готова, додаю цибулю та моркву, все перемішую вже лопаткою.
- Жароміцну форму змащую олією (якщо у вас силіконова форма, то змащувати не потрібно). Для цієї кількості інгредієнтів необхідна форма об’ємом 1-2 літри.
- Запікаю в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин, готовність перевіряю дерев’яною паличкою. Спочатку форму накриваю пергаментним папером, щоб зверху не підгоріло і не висохло.
Таке суфле смачне не лише у гарячому вигляді, а й у холодному. Консистенція виходить м’яка та ніжна, зі шматочками овочів. Крім цибулі та моркви я також іноді додаю нарізаний дрібними кубиками болгарський перець.
Обов’язково спробуйте, таке суфле ще нікого не залишило байдужим. Смачного Вам, миру і здоров’ячка Вашим сім’ям!
Джерело:
plyashka.com