Ніжна цибулева підлива для котлет: буде з’їдена дочиста

Підливи можна готувати найрізноманітніші, кому які подобаються: з томатом, зі сметаною, з молоком, з додаванням вина або бульйону. Цибулева підлива для котлет неодмінно сподобається любителям цибулі. Але і не тільки! Цибуля в підливі виходить ніжною, вершковою, зовсім не схожою на варену. Спробуйте – і ви будете приємно здивовані!

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 300 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Сметана – 100 г
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. На сковорідці розтопити вершкове масло і викласти  дрібно нарізану цибулю.
  2. Пасеруємо цибулю до прозорості – 7-10 хвилин, помішуючи. Намагайтеся не допустити зажарювання цибулі, це може надати гіркоту підливі.
  3. Додамо 1 ст.л. борошна, перемішати.
  4. Поперчити, посолити, додати паприку і мускатний горіх. Ще раз добре перемішати. Додамо приблизно стакан води.
  5. Доводимо підливу до кипіння, постійно помішуючи. Додаємо сметану.
  6. Продовжуємо готувати, помішуючи, 1-2 хвилини.

Ось така апетитна підлива у нас вийшла!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: