Ніжна запіканка з гарбуза. Приголомшливо смачно і просто
від Denzhyttya
19 Жовтня, 2020
Запіканка з гарбуза на вершках виходить дуже ніжна, яскрава, ароматна і смачна.
Якщо ви любите гарбуз, то цей рецепт для вас.
Основа цієї запіканки гарбуз, яка дуже легко перетравлюється і легко засвоюється організмом. У рецепті дуже мало цукру, але блюдо на смак досить солодке.
Так виходить завдяки солодкої гарбузової м’якоті і чорносливу. Запіканка може стати відмінним сніданком, десертом на обід або вечерею.
Склад продуктів:
- 600 грам гарбуза;
- одне свіже куряче яйце;
- 300 мілілітрів вершків жирністю 10-20%;
- 50 г чорносливу;
- 50 грам родзинок;
- дві чайні ложки цукрового піску;
- третина чайної ложки солі.
Процес приготування:
Сухофрукти: родзинки і чорнослив, розкладаємо по різним мисках і заливаємо окропом. Ми залишаємо їх на деякий час, щоб набрякли.
- Солодкий гарбуз з яскраво-оранжевою м’якоттю очищаємо від насіння, зрізаємо шкірку і нарізаємо на шматочки.
- Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варити. Варимо 7-10 хвилин, до напівготовності, під кришкою.
- Глибоку жароміцну форму (у мене розмір форми 19 на 19 сантиметрів) змащуємо вершковим маслом.
- З чорносливу зливаємо воду і нарізаємо його маленькими кубиками. З родзинок також зливаємо воду.
- З гарбуза, звареного до напівготовності, зливаємо воду (відкидаємо його на друшляк), а потім перекладаємо в форму.
- Гарбуз посипаємо родзинками і чорносливом.
- Готуємо заливку. У миску вбиваємо одне свіже куряче яйце, трохи збиваємо його виделкою або віночком.
- Потім вливаємо в яйце вершки будь-якої жирності (можна замінити на молоко), додаємо сіль і цукровий пісок.
- Все добре перемішуємо і заливаємо отриманою сумішшю гарбуз.
- Ставимо форму з запіканкою в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо 30 хвилин.
- Таку запіканку можна подати як основне блюдо на сніданок або вечерю, а також в якості десерту на обід.
Смачного!
Джерело:
likecooking.ru