Ніжне тістечко з дитинства!
Смак пісочного пирога з повидлом знайомий нам з дитинства.
Ці тістечка раніше продавалися в кожному буфеті, кафетерії. Ми часто в школі їх купували та смачнішого нічого не було. Коштувало воно 22 копійки, а задоволення приносило в рази більше. Тепер подібну випічку можна приготувати тільки вдома.
М’яке і ніжне тістечко складається з пісочних розсипчастих коржів і варення. Можна використовувати будь-який фруктовий джем або швидко приготувати домашнє повидло. Ми дотримувалися класичного рецепта з яблучним варенням в якості начинки, без добавок. Але досконалості немає меж. Завжди можна зробити ще краще. Наприклад, посипати пиріг з повидлом горіхами.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Цукор 200 г
- Пшеничне борошно – 560 г
- Вершкове масло 82,5% – 310 г
- Сода – 1 ч. л.
- Оцет – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 дрібка.
- Ванільний цукор – 15 г
- Яблучне варення – 400 г (або джем)
Приготування:
1. Всі продукти повинні бути кімнатної температури, а вершкове масло – розм’якшеним. Тому підготуйте їх мінімум за годину до процесу готування. Масло можна замінити на маргарин, тільки беріть якісний.
2. Збийте розм’якшене вершкове масло з сіллю, цукром і ванільним цукром. Додайте яйце і жовток і продовжуйте збивати до утворення пишної маси.
3. Додайте соду, погашену оцтом, і перемішайте. Всипте просіяне борошно, замісіть тісто, накрийте плівкою і поставте в холодильник на 1 годину.
4. Розділіть тісто на 2 частини. Розкачайте кожну на аркуші пергаменту в прямокутний пласт товщиною 8-10 мм. Перенесіть на деко. Випікайте кожен корж при температурі 240 градусів 10-15 хвилин.
5. Підрівняйте готові коржі, обрізавши ножем краї. Змастіть один пласт половиною варення і покладіть зверху інший. Зверху намажте його варенням, що залишилось і посипте крихтою з обрізків.
6. Поставте пиріг в холодильник на кілька годин. Коли коржі просочаться, розріжте пиріг на окремі тістечка.
З першого шматочка ви подумки повернетеся в минуле.
Смачного!