Ніжні пироги з картоплею та сиром.

М’які та ніжні, ароматні, здобні пироги з начинкою з картоплі та сиру.

Інгредієнти:

  • картопля, 4 шт
  • молоко, третина склянки
  • сіль
  • сир, 150 г

Для приготування тіста необхідно :

  • борошно, 4 склянки
  • сіль, 1 ч.л
  • цукор, 1 ст.л
  • дріжджі сухі, 10 г
  • олія, 2 ст.л
  • молоко, 2 склянки
  • жовток для змащування

Приготування:

  1. Відварюємо картоплю в підсоленій воді, перетворюємо на пюре з молоком або вершковим маслом. У начинку можна додати приправи для картоплі, зелень. Додаємо тертий сир та перемішуємо.
  2. Змішуємо сіль і цукор, олію, вливаємо тепле молоко і всипаємо дріжджі. Перемішуємо масу.
  3. Коли дріжджі активуються, частинами всипаємо борошно і вимішуємо масу.
  4. Тісто накриваємо та залишаємо на 1 годину в теплому місці.
  5. Начинку ділимо на 3 частини. Тісто обминаємо та ділимо на 3 частини.
  6. Порада: щоб з тістом було легше працювати, руки та стіл змащуйте олією.
  7. Тісто розтягуємо в коржик, у середину кладемо начинку і защипуємо краї, перетворюючи на круглий коржик.
  8. Викладаємо коржики на лист, застелений пергаментом, накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.
  9. Змащуємо збитим жовтком і випікаємо при 180 градусах протягом 20 хвилин.

Пироги просто дивовижні, пишні та м’які, із ситною начинкою. Можна подавати в гарячому та в холодному вигляді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: