Ніжний десерт: сирно-кокосовий чізкейк з білим шоколадом

  • Приготування цього чізкейку не займе більше години вашого часу.
Ніжний десерт: сирно-кокосовий чізкейк з білим шоколадом

Ці дуже смачні ласощі сподобаються любителям ніжних чізкейків без випічки. Сирна начинка з гладкою шовковистою структурою і нотками білого шоколаду виходить дуже смачною, а кокосова стружка надає десерту легкий аромат.

Інгредієнти:

Для основи:

    • пісочне печиво («топлене молоко», «ювілейне» і т. п.) – 200 грам;
    • вершкове масло – 80 грам;
    • яблучний сік (або чай з лимоном) – 2 ст. ложки;
    • кокосова стружка 2 ст. ложки.

Для начинки:

    • сир (не зернистий) – 600 грам;
    • желатин – 20 грам + 2 ст. ложки води;
    • білий шоколад – 250 грамів;
    • вершкове масло – 20 грам;
    • сметана – 125 грам.

Для посипки:

    • кокосова стружка 3 ст. ложки.

Приготування:

Печиво подрібнити з допомогою блендера або качалки. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці. До печива додати кокосову стружку, яблучний сік (або чай з лимоном), розтоплене вершкове масло і перемішати до однорідності.

Викласти отриману масу в роз’ємну форму для випічки (діаметр 20 см) і гарненько утрамбувати по дну. Поставити форму з основою в холодильник на 30-40 хвилин.

Желатин залити холодною водою і залишити до розбухання. Білий шоколад розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані, додати розм’якшене вершкове масло і перемішати до однорідності. Змішати в мисці сир і сметану.

Набряклий желатин прогріти на середньому вогні, не доводячи до кипіння, до розчинення.

Додати до сиру шоколад, желатин і добре збити віночком або на низькій швидкості міксера.

Викласти сирну масу на основу та розрівняти лопаткою. Зверху посипати кокосовою стружкою. Поставити чізкейк в холодильник мінімум на 4 години для застигання. Перед подачею акуратно провести ножем уздовж стінок форми, розкрити роз’ємну форму і перекласти чізкейк на блюдо.

Приємного апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: