Ніжний десерт з печивом і згущеним молоком – домашній рецепт
від Denzhyttya
3 Лютого, 2021
Десерт на основі хрусткого печива, згущеного молока і шоколаду – прикрасить будь-який стіл. Десерт виходить насиченим і щільним. Відмінно підійде, як на свято, так і для повсякденного меню!
Інгредієнти:
- печиво (потрібно брати розсипчасте печиво) – приблизно десять штук
- молоко (не жирне) – 0,5 л
- варене згущене молоко – одна банка
- манна крупа – 200 г
- вершкове масло – 100-150 г
Для того, щоб приготувати глазурі:
- темний шоколад – одна плитка
- молоко (не жирне) – половина склянки
- цукор пісок – одна столова ложка
- крохмаль – одна столова ложка
Приготування:
- Поставте каструлю на мінімальний вогонь, а потім викладіть в неї згущене молоко, молоко і вершкове масло.
- Кілька хвилин помішуйте, потім висипте манку і трохи солі.
- Тримайте суміш на плиті до тих пір, поки не з’явиться густота.
- Підготуйте посуд, де буде знаходитися десерт (рекомендую брати тару не менше одного літра).
- Ретельно обгорніть тару харчовою плівкою.
- Викладіть 1/2 отриманої суміші в підготовлений посуд.
- Зверху акуратно накрийте печивом.
- Потім вилийте другу частину манної суміші, а зверху знову печиво.
- Накрийте посуд харчовою плівкою, приберіть в холодне місце на три години.
- Потім вийміть десерт з посуду, а зверху ретельно помажте шоколадною глазур’ю (розтопіть шоколад, а потім додайте в нього всі зазначені інгредієнти).
- Дайте йому «відпочити» приблизно 15 хвилин.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua