Ніжний торт «Колібрі» з корицею і горіхами
від Denzhyttya
8 Січня, 2021
Торт “Колібрі” – це бананово-ананасовий десерт з приголомшливим смаком і легким ароматом. Ви будете повністю вражені цим простим рецептом торта «Колібрі».
Інгредієнти:
Для торта:
- борошно – 3 склянки;
- кориця – 1 ч. л .;
- сіль – 1 ч. л .;
- мускатний горіх – ¼ ч. л .;
- сода харчова – 1 ч. л .;
- яйця – 3 шт .;
- цукор – 1,5 склянки;
- соняшникова олія – 1 склянка;
- кефір – ¼ склянки;
- ванільний екстракт – 2 ч. л .;
- банани – 450 г;
- консервований ананас – 225 г;
- горіхи – 2 склянки.
Для глазурі:
- вершкове масло – 1 склянка;
- вершковий сир – 225 г;
- сіль – ¼ ч. л .;
- цукрова пудра – 6 склянок;
- ванільний екстракт – 2 ч. л.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 С °. Злегка змастити олією три 8-дюймові (20 см) форми для кексу і рівномірно посипати борошном.
- Змішайте борошно, корицю, сіль, мускатний горіх і харчову соду в мисці.
- Додайте яйця, цукор, олію, ванільний екстракт і перемішуйте, поки сухі інгредієнти не зволожаться.
- Додайте розім’яті банани, подрібнений ананас і 1 горнятко подрібнених горіхів, перемішайте до однорідного стану.
- Розділіть тісто рівномірно між трьома формами. Випікати протягом 25 хвилин. Дайте охолонути протягом 10 хв., а потім вийміть коржики і перекладіть їх на дротові стелажі.
- Приготуємо глазур. Змішайте вершкове масло, вершковий сир і сіль за допомогою ручного міксера до кремоподібного стану.
- На низькій швидкості поступово додайте цукрову пудру до повного змішування. Потім додайте ванільний екстракт.
- Покладіть перший корж на мисочку і рівномірно розподіліть на нього трохи глазурі. Зверху покладіть ще один корж і покрийте його глазур’ю, також зробіть і з третім. Покрийте весь торт глазур’ю.
- Зверху посипати нарізаними горіхами. Поставте в холодильник до готовності до подачі.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua