Ніжний торт «Петре Роман» – це горіхові коржі з молочним кремом та карамеллю
від Denzhyttya
17 Квітня, 2021
Дуже смачний і ніжний торт з молочним кремом та карамеллю , обов”язково спробуйте приготувати .
Інгредієнти:
- яйця, 7 шт;
- борошно, 7 ст.л;
- цукор, 7 ст.л;
- горіхи подрібнені, 7 ст.л;
- розпушувач, 1 пакетик.
Для приготування крему візьміть:
- цукор, 200 г;
- жовтки, 3 шт;
- молоко, 300 мл;
- масло вершкове, 250 г;
- борошно, 3 ст.л;
- ванільний цукор, 1 пакетик.
Для приготування карамелі необхідно:
- цукор, 2000 р;
- вершкове масло, 50 г.
Для глазурі:
- цукор, 200 г;
- білки, 3 шт.
Приготування:
- Яйця з’єднуємо з цукром і дрібкою солі, збиваємо до густої і пишної маси.
- Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Горіхи подрібнюємо.
- Всипаємо в яєчну масу борошно і розпушувач, горіхи, вимішуємо.
- Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин, але перевіряємо готовність шпажкою.
- Після охолодження, ріжемо бісквіт на 2 коржі.
- З інгредієнтів варимо заварний крем на невеликому вогні, постійно помішуючи, до загустіння маси. Остуджуємо.
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності і частинами додаємо в нього заварний крем, не перестаючи збивати.
- Розтопимо на повільному вогні цукор, доводимо до густої і однорідної консистенції і знімаємо з вогню. Додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідності. Остуджуємо карамель до теплого стану і змащуємо нею обидва коржа.
- Формуємо торт, змащуючи коржі поверх карамелі кремом.
- Білки збиваємо з пудрою на водяній бані і ще теплими викладаємо поверх крему.
- Прикрашаємо за смаком, ставимо в холодильник на кілька годин.
Джерело:
mandarynka.com.ua