Ніжний тортик з апельсином – смакота до чаю
від Denzhyttya
4 Листопада, 2020
Такий тортик ідеально підійде для вечірнього чаювання.
Його можна приготувати на вихідних і порадувати близьких смачним десертом.
Тортик неймовірно простий в приготуванні, але при цьому дуже і дуже смачний.
Основа у нього з пісочного тіста, а начинка ніжна, повітряна і буквально тане в роті.
Інгредієнти:
- 300 грам пшеничного борошна
- 150 грам вершкового масла
- 4 курячих яйця
- 50 грам цукрової пудри
- 200 грам цукру
- 2 апельсина
- 80 грам вершкового масла
- 2 столові ложки крохмалю
Приготування:
- Форму для випічки промазуємо рослинним маслом, а дно застилаємо пергаментним папером.
- У миску насипаємо пшеничне борошно і натираємо в неї вершкове масло. Туди ж всипаємо цукрову пудру і ретельно перемішуємо. Потім всипаємо апельсинову цедру і вливаємо сік половини апельсина. Все перемішуємо і викладаємо борошняну основу в форму. Утрамбовуємо її руками. щоб сформувати рівне дно і бортики.
- Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо протягом 12 хвилин.
- Беремо яйця й відділяємо білки від жовтків. Видавлюємо сік, що залишився,а іншу масу перетираємо через сито.
- Збиваємо білки з цукром, що залишився до пишних піків.
- Готову основу дістаємо з духовки, прибираємо рис і викладаємо апельсинову масу, розрівнюємо і зверху викладаємо масу з білків. Знову добре розрівнюємо і ставимо в духовку на 10-12 хвилин.
Готовий десерт охолоджуємо і подаємо до столу.
Смачного!
Джерело:
ideireceptov.ru