Ніжний тортик з апельсином – смакота до чаю

Такий тортик ідеально підійде для вечірнього чаювання.

Його можна приготувати на вихідних і порадувати близьких смачним десертом.

Тортик неймовірно простий в приготуванні, але при цьому дуже і дуже смачний.

Основа у нього з пісочного тіста, а начинка ніжна, повітряна і буквально тане в роті.

Інгредієнти:

  • 300 грам пшеничного борошна
  • 150 грам вершкового масла
  • 4 курячих яйця
  • 50 грам цукрової пудри
  • 200 грам цукру
  • 2 апельсина
  • 80 грам вершкового масла
  • 2 столові ложки крохмалю

Приготування:

  1. Форму для випічки промазуємо рослинним маслом, а дно застилаємо   пергаментним папером.
  2. У миску насипаємо пшеничне борошно і натираємо в неї вершкове масло. Туди ж всипаємо цукрову пудру і ретельно перемішуємо. Потім всипаємо апельсинову цедру і вливаємо сік половини апельсина. Все перемішуємо і викладаємо борошняну основу в форму. Утрамбовуємо її руками. щоб сформувати рівне дно і бортики.
  3. Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо протягом 12 хвилин.
  4. Беремо яйця й  відділяємо білки від жовтків. Видавлюємо сік, що залишився,а іншу масу перетираємо через сито.
  5. Збиваємо білки з цукром, що залишився до пишних піків.
  6. Готову основу дістаємо з духовки, прибираємо рис і викладаємо апельсинову масу, розрівнюємо і зверху викладаємо масу з білків. Знову добре розрівнюємо і ставимо в духовку на 10-12 хвилин.

Готовий десерт охолоджуємо і подаємо до столу.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: