Ніжний і неймовірно смачний торт “Білочка”: рецепт родом з дитинства, готується дуже просто, тому вийде у всіх, побалуйте рідних домашньою смакотою

Сьогодні з вами приготуємо смачний, насичений, красивий та швидкий у приготуванні торт. З ніжним бісквітом, смачним кремом та смаженим арахісом. Всім рекомендую зберегти рецепт та приготувати, впевнена вам дуже сподобається!

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • Яйця 3 шт
  • Сіль щіпка
  • Ванільний цукор 2-3 грам
  • Цукор 160 грам
  • Вершкове масло 3 ст. л.
  • Мед 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне 100 грам
  • Горіхи 100 грам
  • Розпушувач 1 ч. л. або 5 грам

Для крему:

  • Вершкове масло 150 грам
  • Варене згущене молоко 1 банка 350 грам
  • Какао порошок 1 ч. л.
  • Арахіс 100 грам
  • Шоколадна глазур 50-80 грам

Шоколадна глазур:

  • Цукор 3 ст. л.
  • Молоко 100 мл
  • Какао порошок 3 ст. л.
  • Вершкове масло 30-50 грам

Приготування:

  1. У миску розбиваємо яйця, додаємо: сіль, ванільний цукор, цукор і збиваємо міксером хвилин 5-8 до пишної, світлої маси. Після того, додаємо вершкове масло розтоплене (важливо, тепле, але не гаряче) додаємо мед і борошно пшеничне і збиваємо до однорідності 1-2 хвилини на середній швидкості. Потім додаємо мелені горіхи, розпушувач і змішуємо лопаткою знизу вверх до однорідності.
  2. Я підготувала форму для випікання, розмір – 34 см на 25 см, змащуємо олією основу та боковинки. Виливаємо тісто у форму і розподіляємо по поверхні рівним шаром.
  3. Відправляємо випікатися бісквіт у заздалегідь розігріту духовку при 180 градусах хвилин 20-25 дивіться по особливостях вашої духовки! Готовність перевіряйте шпажкою або зубочисткою, вона повинна бути абсолютно сухою. А поки випікається бісквіт, приготуємо крем!
  4. Для крему, в миску відправляємо вершкове масло (кімнатної температури) і збиваємо до пишної світлої текстури, збиваємо міксером пару хвилин на середніх оборотах. Потім додаємо варене згущене молоко, какао порошок і знову збиваємо до однорідності.
  5. Все, наш крем готовий!
  6. Через деякий час корж готовий, виймаємо його з духовки, з-під форми, викладаємо на піднос і даємо охолонути, потім, ділимо корж навпіл і починаємо складання торта.
  7. Змащуємо одну частину коржа кремом не товстим шаром, посипаємо смаженим арахісом. Арахіс попередньо я підсмажила в духовці і відчистила від шкірки. Змащуємо другу частину коржа кремом і накладаємо один на одного.
  8. Змащуємо кремом весь торт, зверху та з боків, посипаємо арахісом і зверху прикрашаємо шоколадною глазур’ю (розтоплюємо шоколад, додаємо олію, перемішуємо і покриваємо тортик).
  9. Ну все, відправляємо в холодильник для стабілізації на 4-5 годин, а найкраще на ніч!
  10. На ранок перед чаюванням вийняти і трішки потримати за кімнатної температури, пробуємо і насолоджуємося, виходить дуже смачний, ніжний, ситний тортик, ідеально підійде для будь-якого заходу, а тим більше якщо вам потрібно приготувати щось швидке, перед приходом гостей!

Всім рекомендую приготувати за цим рецептом, впевнена вам дуже сподобається!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: