Ніжний і повітряний лимонний тортик до чаю

Ніжний і повітряний лимонний тортик до чаю

Простий класичний бісквітний торт зі сметанним кремом. Лимонний сік додає йому легку кислинку і десерт не має приторно солодкого смаку. Тортик досить просто готується і буде прекрасним доповненням до вашого  святкового столу.

Необхідні продукти

Для бісквіта

  • 170 гр. пшеничного борошна
  • 170 гр. цукру
  • 40 гр. картопляного крохмалю
  • 5 курячих яєць
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • лимонна цедра

Для крему

  • 500 гр. сметани
  • 180 гр. цукрової пудри
  • сік половини лимона

Для просочення

  • 100 гр. цукру
  • 120 мілілітрів води
  • сік половини лимона

Покроковий процес приготування лимонного торта

Яйця ділимо на білки і жовтки.

Білки кладемо в чашу міксера і збиваємо до щільної маси, а потім поступово додаємо  цукор. Збиваємо білки до пишної і стійкої піни. Потім по одному додаємо жовтки і збиваємо ще 2 хвилини.

У готову масу додаємо просіяне  борошно і крохмаль. Потім додаємо розпушувач і лимонну цедру. Акуратно все перемішуємо лопаткою зверху вниз.

Форму для випічки (24 см.) застеляємо пергаментним папером і виливаємо в неї тісто. А потім відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 30-35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.

Приготуємо просочення.

У каструлю кладемо цукор, вливаємо воду і лимонний сік. Ставимо її на плиту, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Добре перемішуємо, до повного розчинення цукру, і залишаємо охолоняти.

Бісквіт розрізаємо на 2 частини.

Готуємо крем.

У сметану додаємо цукрову пудру і лимонний сік. Все перемішуємо.

Збираємо торт. На тарілку кладемо корж, просочуємо сиропом, викладаємо велику частину крему, розрівнюємо і накриваємо другим бісквітом. Його також просочуємо сиропом і змащуємо кремом.

Готовий торт відправляємо в холодильник на кілька годин. Прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: