Ніжний і повітряний лимонний тортик до чаю
Простий класичний бісквітний торт зі сметанним кремом. Лимонний сік додає йому легку кислинку і десерт не має приторно солодкого смаку. Тортик досить просто готується і буде прекрасним доповненням до вашого святкового столу.
Необхідні продукти
Для бісквіта
- 170 гр. пшеничного борошна
- 170 гр. цукру
- 40 гр. картопляного крохмалю
- 5 курячих яєць
- 1 чайна ложка розпушувача
- лимонна цедра
Для крему
- 500 гр. сметани
- 180 гр. цукрової пудри
- сік половини лимона
Для просочення
- 100 гр. цукру
- 120 мілілітрів води
- сік половини лимона
Покроковий процес приготування лимонного торта
Яйця ділимо на білки і жовтки.
Білки кладемо в чашу міксера і збиваємо до щільної маси, а потім поступово додаємо цукор. Збиваємо білки до пишної і стійкої піни. Потім по одному додаємо жовтки і збиваємо ще 2 хвилини.
У готову масу додаємо просіяне борошно і крохмаль. Потім додаємо розпушувач і лимонну цедру. Акуратно все перемішуємо лопаткою зверху вниз.
Форму для випічки (24 см.) застеляємо пергаментним папером і виливаємо в неї тісто. А потім відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 30-35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Приготуємо просочення.
У каструлю кладемо цукор, вливаємо воду і лимонний сік. Ставимо її на плиту, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Добре перемішуємо, до повного розчинення цукру, і залишаємо охолоняти.
Бісквіт розрізаємо на 2 частини.
Готуємо крем.
У сметану додаємо цукрову пудру і лимонний сік. Все перемішуємо.
Збираємо торт. На тарілку кладемо корж, просочуємо сиропом, викладаємо велику частину крему, розрівнюємо і накриваємо другим бісквітом. Його також просочуємо сиропом і змащуємо кремом.
Готовий торт відправляємо в холодильник на кілька годин. Прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу.
Смачного!