Ніжний пиріг з гарбуза – просте у приготуванні частування
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
Що приготувати з красивого, сонячного гарбуза? Цього разу я представлю вам рецепт гарбузового пирога.
Впевнена, ви оціните його смак і простоту приготування. До того-ж, гарбуз легкий, дієтичний продукт – це великий плюс.
Інгредієнти:
- 0,5 кг. стиглої м’якоті гарбуза
- Два курячих яйця
- Приблизно 150 грам манки
- 80-100 мл апельсинового соку і один цілий апельсин (зняти цедру)
- 180 гр цукрового піску
- Одна третина чайної ложки солі
- Трохи рафінованої олії
Ніяких прошарків з крему не потрібно, пиріг і так виходить дуже-дуже смачний! Досить присипати його цукровою пудрою.
Приготування:
- Спочатку займемося гарбузом. Потрібно порізати м’якоть на невеликі шматочки, засипати в каструльку. Засипаємо її цукром, наливаємо апельсиновий сік і солимо. Ставимо на середній вогонь і тушкуємо до розчинення цукру (обов’язково помішувати!).
- Коли сам гарбуз стане м’яким, знімаємо з вогню, робимо пюре. Гарбуз дуже м’який, так що можна гарненько розім’яти його звичайною виделкою, після чого перекласти в глибоку миску, щоб холонув.
- Коли гарбузове солодке пюре охолоне, розбиваємо в нього яйця, добре перемішуємо, після чого засипаємо манку, змішуємо ще раз і залишаємо хвилин 25-35 постояти. За цей час манна крупа розбухне і розм’якне.
- Поки вона настоюється, чистимо з апельсина цедру. Вмішуємо її в тісто, коли воно настоїться.
- Ставимо на розігрів 180 градусів духовку. Злегка змащуємо маслом і присипаємо манною крупою форму в якій будемо випікати пиріг. Викладаємо в неї тісто і відправляємо в духовку.
- Час приготування, приблизно тридцять хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці). Він красиво рум’яниться, аромат ніжний, приємний і апетитний! Але не чекайте, що він буде підніматися, як звичайна борошняна випічка.
- Коли пиріг буде готовий, дістаємо, даємо хвилин п’ять охолонути і перевертаємо на піднос або тарілку. Залишилося почекати, щоб він охолов і присипати пудрою. Після чого можна нарізати і кликати всіх на частування!
Пиріг виходить дуже ніжний, м’який і легкий. Тане в роті в прямому сенсі слова.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки