Торт “Ніжність”

Торт Естерхазі багато готують зі своїми варіаціями. Ось один з найбільш поширених рецептів.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 3 ст. л. борошна,
  • 1 склянка цукру,
  • 8 яєчних білків,
  • 200 г очищених волоських горіхів (можна замінити мигдалем за бажанням),
  • ванільний цукор або кориця за бажанням.

Для крему:

  • 300 г вершкового масла,
  • 3 ч. л. ванільного цукру,
  • 0,5 склянки кокосового молока,
  • 2 ст. л. абрикосового джему,
  • 0,75 склянки цукру,
  • 4 яєчних жовтки,
  • 0,25 склянки згущеного молока,
  • 0,5 склянки молока.

За бажанням додається вишнева горілка або лікер (пара столових ложок).

Для глазурі:

  • білий (200 г) і чорний (50 г) шоколад,
  • вершки 33% – 2 ст. л.

Для обсипання торта:

  • мигдальна стружка (пластівці).

Рецепт приготування:

  1. Приготувати тісто. Для цього білки збити в піну, поступово додаючи цукор.
  2. Збивати до тих пір, поки маса стане густою.
  3. Горіхи розмолоти в борошно. Додати до білків. З пергаменту за допомогою форми для випічки вирізати 6 шаблонів – для 6 коржів.
  4. На пергамент рівним шаром викласти тісто так, щоб його порівну було для кожного коржа.
  5. Запекти в духовці коржі при 140-150 градусах протягом 20 хвилин. Коржі повинні вийти світло-коричневими.
  6. Готові коржі зняти з паперу, остудити. при необхідності підрівняти. Приготувати крем, поки коржі охолоджуються.
  7. Звичайне молоко змішується з кокосовим міксером, щоб маса вийшла однорідною.
  8. Відокремити 1/3 частину і збити її по черзі з цукром, жовтками і ванільним цукром до однорідності.
  9. Решту молока довести до кипіння, додати молочно-жовткову суміш, постійно помішуючи. Довести ще раз до кипіння, зняти з вогню, остудити.
  10. У остиглий крем додати вершкове масло, збите зі згущеним молоком, все ретельно збити. Додати при бажанні лікер або горілку. Крем охолодити.
  11. Збираємо торт. 5 коржів перемазати кремом, а на шостий зверху нанести тонкий рівний шар джему.
  12. Розтопленим на водяній бані білим шоколадом з вершками покрити торт зверху і з боків. Злегка охолодити торт, щоб шоколад трохи загус.
  13. Тепер чорний шоколад розтопити на водяній бані з додаванням вершків. Викласти в кондитерський мішечок і намалювати ним на верхній частині торта візерунок у вигляді спіралі.
  14. Потім зубочисткою або вістрям ножа зробити з центру торта до країв 8 променів. Потім навпаки, зробити від країв до центру ще 8 променів. Вийшли характерні пір’ячко.
  15. Боки торта гарненько посипаються мигдальними пластівцями. Торт ставиться на 12 годин в холодильник для просочення.

Смачного!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: