Торт “Ніжність”
від Denzhyttya
6 Листопада, 2020
Торт Естерхазі багато готують зі своїми варіаціями. Ось один з найбільш поширених рецептів.
Інгредієнти:
Для коржів:
- 3 ст. л. борошна,
- 1 склянка цукру,
- 8 яєчних білків,
- 200 г очищених волоських горіхів (можна замінити мигдалем за бажанням),
- ванільний цукор або кориця за бажанням.
Для крему:
- 300 г вершкового масла,
- 3 ч. л. ванільного цукру,
- 0,5 склянки кокосового молока,
- 2 ст. л. абрикосового джему,
- 0,75 склянки цукру,
- 4 яєчних жовтки,
- 0,25 склянки згущеного молока,
- 0,5 склянки молока.
За бажанням додається вишнева горілка або лікер (пара столових ложок).
Для глазурі:
- білий (200 г) і чорний (50 г) шоколад,
- вершки 33% – 2 ст. л.
Для обсипання торта:
- мигдальна стружка (пластівці).
Рецепт приготування:
- Приготувати тісто. Для цього білки збити в піну, поступово додаючи цукор.
- Збивати до тих пір, поки маса стане густою.
- Горіхи розмолоти в борошно. Додати до білків. З пергаменту за допомогою форми для випічки вирізати 6 шаблонів – для 6 коржів.
- На пергамент рівним шаром викласти тісто так, щоб його порівну було для кожного коржа.
- Запекти в духовці коржі при 140-150 градусах протягом 20 хвилин. Коржі повинні вийти світло-коричневими.
- Готові коржі зняти з паперу, остудити. при необхідності підрівняти. Приготувати крем, поки коржі охолоджуються.
- Звичайне молоко змішується з кокосовим міксером, щоб маса вийшла однорідною.
- Відокремити 1/3 частину і збити її по черзі з цукром, жовтками і ванільним цукром до однорідності.
- Решту молока довести до кипіння, додати молочно-жовткову суміш, постійно помішуючи. Довести ще раз до кипіння, зняти з вогню, остудити.
- У остиглий крем додати вершкове масло, збите зі згущеним молоком, все ретельно збити. Додати при бажанні лікер або горілку. Крем охолодити.
- Збираємо торт. 5 коржів перемазати кремом, а на шостий зверху нанести тонкий рівний шар джему.
- Розтопленим на водяній бані білим шоколадом з вершками покрити торт зверху і з боків. Злегка охолодити торт, щоб шоколад трохи загус.
- Тепер чорний шоколад розтопити на водяній бані з додаванням вершків. Викласти в кондитерський мішечок і намалювати ним на верхній частині торта візерунок у вигляді спіралі.
- Потім зубочисткою або вістрям ножа зробити з центру торта до країв 8 променів. Потім навпаки, зробити від країв до центру ще 8 променів. Вийшли характерні пір’ячко.
- Боки торта гарненько посипаються мигдальними пластівцями. Торт ставиться на 12 годин в холодильник для просочення.
Смачного!
Джерело:
coocook.me