Новорічний торт «Сніжний» можна приготувати за день-другий до свята. 1-2 дні цей десерт може провести в холодильнику і стане тільки смачнішим. Якщо спекти заздалегідь такий простий та смачний домашній торт, то напередодні Нового року турбот буде менше. Такий десерт — це вдале поєднання розсипчастого пісочного тіста, масляного крему і горіхів. Для випічки знадобиться велике деко, а краще два, і пекарський папір. Як шаблон можна взяти тарілку або кришку від каструлі.
Новорічний торт «Сніжний»
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Кількість порцій: 6-7
Інгредієнти:
300 г пшеничного борошна;
150 г вершкового масла;
1 велике яйце;
50 г цукру;
1 пакетик ванільного цукру;
1 чайна ложка пекарського порошку;
дрібка солі.
Для крему:
200 г вершкового масла;
90 г білого шоколаду;
1 банка згущеного молока.
Для прикраси:
70 г кокосової стружки;
2 гілочки розмарину.
Спосіб приготування:
Змішуємо в мисці пшеничне борошно з пекарським порошком. У пісочне тісто не обов’язково додавати розпушувач, проте в цьому рецепті новорічного торта розпушувач потрібен! В окремій мисці виделкою змішуємо велике куряче яйце, цукровий пісок, ванільний цукор і дрібку дрібної кухонної солі. Охолоджене вершкове масло перетираємо з борошном, поки не отримаємо дрібні крихти, додаємо збите з цукром і сіллю яйце. Швидко замішуємо тісто на новорічний торт руками. Якщо воно виходить дуже тугим, можна додати столову ложку холодної води або крижаного молока. Скачуємо тісто в колобок, пакуємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Ділимо тісто на 6 однакових шматочків. З пергаменту для випічки вирізаємо 7-8 квадратів відповідного розміру.
Кладемо шматок тіста на пергамент, розкатуємо тонко, вирізаємо корж за шаблоном (кришка від каструлі), також розкатуємо інші шматочки. Обрізки збираємо, змішуємо, розкатуємо на пергаменті, з обрізків вийде ще 1-2 коржи. Кладемо коржі на деко, часто проколюємо виделкою, щоб при випічці пара виходила з тіста і коржі залишилися рівними. Відправляємо деко в нагріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Точний час випічки коржів для новорічного торту залежить від індивідуальних характеристик духовки і може незначно відрізнятися.
Розтоплюємо білий шоколад на водяній бані, охолоджуємо до приблизно 27 градусів. Збиваємо розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло, поступово додаємо згущене молоко і розтоплений шоколад. В результаті вийде ніжний вершковий крем.
Коли коржі повністю охолонуть, промазуємо їх кремом. Збираємо наш новорічний торт «Сніжний». Прошаровуємо коржі кремом так, щоб на прикрасу торта залишилася приблизно 13 загальної кількості крему.
Покриваємо боки і верх торта кремом, потім посипаємо кокосовою стружкою. Новорічний торт «Сніжний» готовий! Ставимо тортик на нижню полицю холодильника приблизно на добу. Перед подачею прикрашаємо гілочками розмарину.
Приємного апетиту і з прийдешніми святами!!!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.