Ну Дуже Смачно! Рис з овочами на зиму
від Denzhyttya
22 Серпня, 2021
Всім привіт, друзі! Пропоную Вашій увазі заготівлю на зиму – овочі з рисом. Овочі з рисом на зиму прекрасна страва, коли немає часу на підготовку. Рис з овочами без стерилізації готується просто, але обов’язково сподобається Вам і Вашим близьким Подаю в якості закуски, гарніру. Можна взяти з собою в якості обіду або на природу.
Інгредієнти:
- цибуля ріпчаста – 3 шт
- морква – 3 шт
- перець болгарський (я використовую червоний) – 5 шт
- помідор – 2 кг
- олія соняшникова – 300 мл
- рис – 100 гр
- сіль (з гіркою) – 1 ст.л
- цукор (з гіркою) – 1 ст.л
- кислота лимонна (1/2 ч.л.)
Приготування:
- Нарізаємо цибулю кубиками. Моркву і перець нарізаємо соломкою.
- Помідори нарізаємо часточками на 6-8- частин, в залежності від розміру.
- У казан вливаємо олію, даємо нагрітися. Обсмажуємо цибулю до напівпрозорості, додаємо моркву. Обсмажуємо до золотистого.
- Додаємо перець, перемішуємо і додаємо помідори, сіль і цукор. Перемішуємо і даємо закипіти.
- Зверху на киплячу овочеву масу всипаємо промитий рис.
- Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо 45 хвилин.
- Через 45 хвилин додаємо 1/2 ч. л. лимонної кислоти.
- Перемішуємо і даємо прокипіти 2 хвилини.
- До верху заповнюємо гарячі простерилізовані банки і закатуємо гарячими простерилізованими кришками.
- Перевертаємо кришками вниз банки, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
- Подаю в якості закуски, гарніру. Можна взяти з собою в якості обіду або на природу.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua