Одна з кращих зимових заготовок. Смачніше грибної ікри я не їла, а готувати простіше простого
від Denzhyttya
26 Вересня, 2021
Мені здається, смачніше грибної ікри я не їла. Ділюся з вами цим самим рецептом.
Інгредієнти:
- 1 кг великих печериць (можна спробувати і з іншими грибами)
- 500 г моркви
- 500 г ріпчастої цибулі
- 150 мл оливкової олії
- сіль за смаком
- мелений чорний перець за смаком
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 1,2 л ікри.
Приготування:
- Гриби ретельно вимийте. Потім грубо наріжте ножем, викладіть в каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покривала гриби. Доведіть до кипіння і через 7-9 хвилин відкиньте нарізані гриби на друшляк. Добре промийте.
- Промиті гриби викладіть в каструлю і залийте чистою водою. Знову варіть їх під прочиненими кришкою на невеликому вогні 10 хвилин.
- Варені гриби відкиньте на друшляк і залиште на кілька хвилин, щоб дати зайвій воді повністю стекти.
- Потім пропустіть гриби через м’ясорубку. Якщо Вам хочеться ікру, схожу на пюре, пропустіть подрібнені гриби через м’ясорубку ще раз.
- Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Моркву очистіть і натріть на великій тертці.
- У глибокій сковороді розігрійте трохи оливкової олії. Викладіть цибулю і обсмажте її до прозорості. Потім викладіть моркву, перемішайте і обсмажуйте до м’якості, періодично додаючи оливкову олію.
- Як тільки морква стане м’якою, додайте гриби. Перемішайте, посоліть, поперчіть і тушкуйте протягом 1 години на повільному вогні. Періодично перемішуйте масу і підливайте оливкову олію при необхідності.
- Готову грибну ікру закатати в стерилізовані банки.
От і все. Дуже проста, доступна і неймовірно смачна страва. Обов’язково спробуйте приготувати.
Будьте здорові і приємного смаку!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua