Одного разу спробувала приготувати Тирамісу і більше у магазині його не купую: готую сама
11 Серпня, 2022
Ніжний, ароматний та дуже смачний торт «Тирамісу». Спробувавши якось приготувати у магазині перестала купувати. Дуже легко і швидко готується!
Інгредієнти:
- Яйця – 4 штуки
- Цукор – 120 грам
- Борошно – 120 грам
- Соняшникова олія – 40 грам
- Молоко (кімнатної температури) – 40 грам
- Ванілін – дрібка
Крем
- Вершковий сир (Маскарпоне) – 250 грам
- Вершки для збивання (30-33%) – 250 грам
- Цукрова пудра – 80 грам
- Кава зварена – 100 мілілітрів
- Какао – для прикраси
Приготування:
- Яйця розподіляємо на білки та жовтки. Білки збиваємо міксером, одночасно всипаючи цукор.
- Додаємо жовтки та збиваємо міксером.
- Додаємо просіяне борошно і змішуємо віночком.
- У чисту ємність наливаємо молоко, олію, додаємо ванілін і змішуємо віночком.
- Додаємо трохи яєчної маси, змішуємо віночком та переливаємо в яєчну масу. Розмішуємо віночком і переливаємо у форму 18 см. Запікаємо 35 хв, при 170 град.
- Розрізаємо корж на три частини.
- У чисту ємність наливаємо вершки та збиваємо міксером.
- Додаємо цукрову пудру, маскарпоне, змішуємо міксером.
- Один корж викладаємо на тарілку і змащуємо завареною кавою. Викладаємо трохи крему, вирівнюємо.
- Далі кладемо корж, змащуємо кавою і покриваємо кремом.
- Потім знову корж і посипаємо какао.
Забираємо в холодильник на одну годину.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua