Огірки на зиму «Малосольні»

Огірки, приготовані за цим рецептом, виходять дійсно малосоленими і дуже смачними. Вони добре зберігаються при кімнатній температурі.

Нам знадобиться (на 3-літрову банку):

  • огірки свіжі – 2-2,2 кг.
  • вода – 3 літри,
  • перець солодкий болгарський – 1 шт.
  • часник – 5-6 зубчиків,
  • парасолька кропу – 1 шт.,
  • листя смородини – 3 шт.,
  • листя вишні – 3 шт.,
  • корінь хрону – 100 гр.
  • сіль – 3 ст.л.
  • цукровий пісок – 1 ст. з гіркою,
  • оцет 9% – 50 мл.

Приготування:

  1. Огірки ретельно вимити і вимочити 6-8 годин у крижаній воді.
  2. На дно стерильної 3-літрової банки укласти вимите листя смородини та вишні, парасольку кропу та порізаний на шматочки хрін.
  3. У огірків відрізати кінчики і щільно укласти в банку, перекладаючи часником та порізаним болгарським перцем.
  4. Огірки залити кип’ятком і залишити на 10 хвилин. Потім воду вилити у раковину.
  5. Знову залити огірки кип’ятком і дати постояти 5 хвилин.
  6. Цю воду злити в каструлю, додати сіль та цукровий пісок. Дати закипіти.
  7. Як тільки вода закипить, влити оцет і залити огірки цим розсолом.
  8. Закатати кришку, перевернути банку та укутати до повного остигання.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: