Огірки на зиму «Малосольні»
6 Червня, 2022
Огірки, приготовані за цим рецептом, виходять дійсно малосоленими і дуже смачними. Вони добре зберігаються при кімнатній температурі.
Нам знадобиться (на 3-літрову банку):
- огірки свіжі – 2-2,2 кг.
- вода – 3 літри,
- перець солодкий болгарський – 1 шт.
- часник – 5-6 зубчиків,
- парасолька кропу – 1 шт.,
- листя смородини – 3 шт.,
- листя вишні – 3 шт.,
- корінь хрону – 100 гр.
- сіль – 3 ст.л.
- цукровий пісок – 1 ст. з гіркою,
- оцет 9% – 50 мл.
Приготування:
- Огірки ретельно вимити і вимочити 6-8 годин у крижаній воді.
- На дно стерильної 3-літрової банки укласти вимите листя смородини та вишні, парасольку кропу та порізаний на шматочки хрін.
- У огірків відрізати кінчики і щільно укласти в банку, перекладаючи часником та порізаним болгарським перцем.
- Огірки залити кип’ятком і залишити на 10 хвилин. Потім воду вилити у раковину.
- Знову залити огірки кип’ятком і дати постояти 5 хвилин.
- Цю воду злити в каструлю, додати сіль та цукровий пісок. Дати закипіти.
- Як тільки вода закипить, влити оцет і залити огірки цим розсолом.
- Закатати кришку, перевернути банку та укутати до повного остигання.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua