Огірочки малосольні: хрустка закуска, яка не відніме багато часу
від Denzhyttya
25 Липня, 2021
Малосольні огірки в сезон – одна з найпоширеніших страв-закуски. Готуються вони досить швидко, виходять хрусткими, соковитими, апетитними. Спробуйте приготувати їх за цим рецептом, обов’язково залишитеся задоволені.
Інгредієнти:
- огірки в свіжому вигляді – 2 кг
- часник – 2 г
- кріп – 5 гілочок
- хрін в листях – 1-2 шт
- листя вишні – 12-13 шт
- смородинове листя – 5 шт великих
- сіль – 1, 5 ст л
- цукор – 1, 5 ч л
- вода – 1, 5 л
Приготування:
- Миємо огірочки, зрізаємо кінці. Часник чистимо, зубчики давимо за допомогою ножа.
- Воду розділіть навпіл, одну з них закип’ятіть, з’єднайте в каструльці, додайте сіль, цукор, вимішайте до повного розчинення.
- На дні ємності для засолювання розкладіть частину часнику, кропу та іншої зелені, щільно викладіть огірки, додаючи часник і зелень.
- Якщо робите в декількох ємкостях, розділіть всі добавки порівну.
- Залийте маринадом в теплому вигляді, і залиште на день без холодильника.
- Через добу закуска готова, можна подавати до картопляних страв, додавати в салати, використовувати для бургерів.
- Після приготування огірки зберігаються в холодильнику.
- Ці огірочки підходять для будь-яких страв, в яких є компонент солоні огірки.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки