Огірочки малосольні: хрустка закуска, яка не відніме багато часу

Малосольні огірки в сезон – одна з найпоширеніших страв-закуски. Готуються вони досить швидко, виходять хрусткими, соковитими, апетитними. Спробуйте приготувати їх за цим рецептом, обов’язково залишитеся задоволені.

Інгредієнти:

  • огірки в свіжому вигляді – 2 кг
  • часник – 2 г
  • кріп – 5 гілочок
  • хрін в листях – 1-2 шт
  • листя вишні – 12-13 шт
  • смородинове листя – 5 шт великих
  • сіль  – 1, 5 ст л
  • цукор – 1, 5 ч л
  • вода – 1, 5 л

Приготування:

  1. Миємо огірочки, зрізаємо кінці. Часник чистимо, зубчики давимо за допомогою ножа.
  2. Воду розділіть навпіл, одну з них закип’ятіть, з’єднайте в каструльці, додайте сіль, цукор, вимішайте до повного розчинення.
  3. На дні ємності для засолювання розкладіть частину часнику, кропу та іншої зелені, щільно викладіть огірки, додаючи часник і зелень.
  4. Якщо робите в декількох ємкостях, розділіть всі добавки порівну.
  5. Залийте маринадом в теплому вигляді, і залиште на день без холодильника.
  6. Через добу закуска готова, можна подавати до картопляних страв, додавати в салати, використовувати для бургерів.
  7. Після приготування огірки зберігаються в холодильнику.
  8. Ці огірочки підходять для будь-яких страв, в яких є компонент солоні огірки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: