Оселедець в томаті
від Denzhyttya
12 Вересня, 2021
Це навіть не солоний, а маринований оселедець в кисло-солодкому соусі. Ви можете використовувати звичайний кетчуп або томатну пасту. Зі спецій доречний буде гострий і запашний перець, лавровий лист і коріандр за смаком. Основний аромат страві додає свіжа ріпчаста цибуля.
Інгредієнти:
- Цибуля 3 шт.
- вода 15 ст. л.
- цукор 1 ч. л.
- сіль 1,5 ст. л.
- чорний перець (мелений) 0,5 ч. Л.
- оцет 5 ст. л.
- томатна паста 2 ст. л.
- соняшникова олія 2 ст. л.
- оселедець 1 кг
Приготування:
- Підготуйте оселедець: зніміть шкірку, вимийте і наріжте на шматочки зручного розміру.
- Цибулю наріжте півкільцями.
- Приготуйте маринад: змішайте в каструлі воду, оцет, сіль, цукор, перець масло і томатну пасту. Додайте цибулю і доведіть суміш до кипіння.
- Залийте оселедець охолодженим маринадом. Використовуйте для цього не алюмінієву ємність з кришкою. Поставте в холодильник на добу, після чого подавайте на стіл.
Цей рецепт був дуже популярний за часів Радянського Союзу. Його часто можна зустріти на сторінках кулінарних книг того часу. І, звичайно, в зошитах з рецептами наших мам і бабусь. Закуска виходить відмінна! З відвареною картоплею розходиться на ура.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya