Осінні салати — 8 смачних та простих рецептів
від Denzhyttya
13 Вересня, 2019
Рецепти осінніх салатів, які можна приготувати швидко, смачно та кольорово ! 😉
1. Осінній салат з червоною квасолею, баклажанами і перцем
Інгредієнти:
- червона квасоля консервована – 200 г
- баклажан – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- помідори черрі – 20 шт.
- лимонний сік – 1 ст.л.
- олія
- часник – 2 зуб.
- зелень, спеції – за смаком
Приготування:
- Цибулю, моркву, болгарський перець та баклажани порізати, обсмажити до готовності.
- До овочів додати квасолю та порізані помідори. Посоліть, поперчіть, додайте часник, спеції на свій смак, зелень.
- Можна додати сік лимона або столовий оцет. Салат хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді.
2. Салат з горошком, стручковою квасолею та яйцем
Інгредієнти:
- горошок – 1 банка
- зелена стручкова квасоля – 1 банка
- яйце – 4 шт.
- часник – 2 зуб.
- вершкове масло – 1 ст.л.
- майонез – 2 ст.л.
- сіль – за смаком
Приготування:
- Яйця відварити, охолодити, нарізати кубиками.
- Горошок обсмажити на вершковому маслі протягом 5 хв., помішуючи.
- Перекладіть смажений горошок в салатник, додайте подрібнений часник, яйця, зелену квасолю без рідини.
- Посоліть за смаком, заправте майонезом і перемішайте.
3. Салат з буряком, кукурудзою і копченою грудинкою
Інгредієнти:
- кукурудза консервована – 1 банка
- буряк середній – 1шт.
- варено-копчена грудинка – 200 г
- листя мікс-салату – 100 г
- помідори – 2 шт.
- сир Фета – 150 г
- гірчиця – 1 ст.л.
- оцет яблучний – 1/2 ст.л.
- олія оливкова – 5 ст.л.
- сіль- за смаком
Приготування:
- Приготуйте соус: в мисці збийте вінчиком оливкову олію, оцет, гірчицю.
- Буряк відварити, порізати кубиками.
- Курку наріжте скибочками. Помідори поріжте на часточки. Фету перемішайте з соусом з гірчиці.
- Змішайте кукурудзу, буряк, курку, помідори, фету. Заправте оливковою олією.
- Для подачі викладіть спочатку листя салату, потім – приготовлену суміш.
4. Крабовий салат з кукурудзою і кукурудзяною заправкою
Інгредієнти:
- кукурудза – 1 банка
- йогурт грецький – 100 мл
- крабові палички – 200 г
- мигдаль – 30 г
- цибуля зелена – 20 г
- салат Корн – 75 г
- пшениця проростки – 100 г
Приготування:
- Зелену цибулю поріжте по діагоналі.
- Краби розберіть на волокна.
- У блендер покладіть йогурт і 2 столові ложки кукурудзи, подрібніть до однорідного стану.
- Подрібніть горіхи на невеликі шматочки.
- У мисці змішайте краби, кукурудзу, проростки пшениці, цибулю, додайте кукурудзяну заправку (частину залиште для подачі) і перемішайте.
- На тарілку покладіть пір’я цибулі, салат корн з кукурудзяним салатом. При подачі присипте горіхами. Подавайте з кукурудзяною заправкою.
5. Салат з руколою, печерицями та печеною картоплею
Інгредієнти:
- печериці – 200 г
- розмарин – 1 гілочка
- соус песто (краще домашній) – 2 ст.л.
- олія оливкова – 6 ст.л.
- картопля – 3 шт.
- оцет бальзамічний – 3 ст.л.
- сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Картоплю, нарізану часточками, запечіть або обсмажте разом з гілочкою розмарину. Коли картопля буде готова, заберіть розмарин.
- Гриби заправте трьома ложками оливкової олії і оцтом в окремій ємності. Злегка обсмажте.
- Викладіть в салатник рукколу, гриби, а зверху – обсмажену картоплю. Заправте соусом песто. Приправте сіллю і перцем.
6. Салат з баклажанами, нутом і курячим філе
Інгредієнти:
- нут – 300 г
- баклажани – 2 шт.
- куряче філе – 300 г
- м’ята – невеликий пучок
- оливкова олія – 6 ст.л.
- часник – 2 зуб.
- паприка мелена – 2 ч.л.
- сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Приготувати нут.
- Баклажани наріжте пластами товщиною 1 см, посоліть, збризніть оливковою олією, загорніть у фольгу і запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці приблизно 10 хвилин до готовності. Потім наріжте кубіками.
- Куряче філе наріжте дрібними шматочками. Обсмажте на сковороді з оливковою олією і паприкою приблизно 10 хвилин.
- З’єднайте подрібнений часник, нут, курку, баклажани і різану м’яту. Поперчіть. Заправте оливковою олією і добре перемішайте.
7. Теплий салат з буряка і гарбуза
Інгредієнти:
- буряк – 300 г
- гарбуз – 300 г
- рукола – 50 г
- цибуля фіолетова – 1 шт.
- чебрець – 3 гілочки
- горіхи кедрові – 40 г
- гарбузове насіння очищене – 40 г
- оливкова олія – 4 ст.л.
- оцет бальзамічний – 4 ст.л.
- сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Очистіть гарбуз і буряк, наріжте кубиками, а цибулю – півкільцями, з чебрецю обірвіть листочки і посипте ними гарбуз, все перемішайте і загорніть у фольгу. Запікайте в духовці 20-30 хвилин при, 180 ° C.
- Розкрийте фольгу, приправте сіллю, перцем і збризніть оливковою олією. Запікайте ще 10 хвилин.
- Насіння і горіхи просушіть в духовці або на сухій сковороді.
- Готові овочі викладіть на тарілку, додайте рукколу, посипте салат горіхами і насінням, скропіть бальзамічним оцтом.
8. Швидкий яєчний салат до печеної картоплі
Інгредієнти:
- печериці консервовані різані – 400 г
- оливки без кісточки – 300 г
- куряче яйце – 4 шт.
- майонез домашній – 1/2 ст.
- зелень
- сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Яйця відварити. Два яйця наріжте кубиками, два – на 4 частини, оливки – навпіл.
- Додайте в салат печериці та зелень, перемішайте, заправте майонезом, сіллю і перцем, можна ще додати часник. Прикрасьте кожну порцію двома четвертинками яєць.
- Дуже смакує до печеної картоплі.
Позначки