Осінні салати — 8 смачних та простих рецептів

Рецепти осінніх салатів, які можна приготувати швидко, смачно та кольорово ! 😉

1. Осінній салат з червоною квасолею, баклажанами і перцем

Інгредієнти:

  • червона квасоля консервована – 200 г
  • баклажан – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • перець болгарський – 1 шт.
  • помідори черрі – 20 шт.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • олія
  • часник – 2 зуб.
  • зелень, спеції – за смаком

Приготування:

  1. Цибулю, моркву, болгарський перець та баклажани порізати, обсмажити до готовності.
  2. До овочів додати квасолю та порізані помідори. Посоліть, поперчіть, додайте часник, спеції на свій смак, зелень.
  3. Можна додати сік лимона або столовий оцет. Салат хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді.

2. Салат з горошком, стручковою квасолею та яйцем

Інгредієнти:

  • горошок – 1 банка
  • зелена стручкова квасоля  – 1 банка
  • яйце – 4 шт.
  • часник – 2 зуб.
  • вершкове масло – 1 ст.л.
  • майонез – 2 ст.л.
  • сіль – за смаком

Приготування:

  1. Яйця відварити, охолодити, нарізати кубиками.
  2. Горошок обсмажити на вершковому маслі протягом 5 хв., помішуючи.
  3. Перекладіть смажений горошок в салатник, додайте подрібнений часник, яйця, зелену квасолю без рідини.
  4. Посоліть за смаком, заправте майонезом і перемішайте.

3. Салат з буряком, кукурудзою і копченою грудинкою

Інгредієнти:

  • кукурудза консервована – 1 банка
  • буряк середній – 1шт.
  • варено-копчена грудинка – 200 г
  • листя мікс-салату – 100 г
  • помідори – 2 шт.
  • сир Фета – 150 г
  • гірчиця – 1 ст.л.
  • оцет яблучний – 1/2 ст.л.
  • олія оливкова – 5 ст.л.
  • сіль-  за смаком

Приготування:

  1. Приготуйте соус: в мисці збийте вінчиком оливкову олію, оцет, гірчицю.
  2. Буряк відварити, порізати кубиками.
  3. Курку наріжте скибочками. Помідори поріжте на часточки. Фету перемішайте з соусом з гірчиці.
  4. Змішайте кукурудзу, буряк, курку, помідори, фету. Заправте оливковою олією.
  5. Для подачі викладіть спочатку листя салату, потім – приготовлену суміш.

4. Крабовий салат з кукурудзою і кукурудзяною заправкою

Інгредієнти:

  • кукурудза – 1 банка
  • йогурт грецький – 100 мл
  • крабові палички – 200 г
  • мигдаль – 30 г
  • цибуля зелена – 20 г
  • салат Корн – 75 г
  • пшениця проростки – 100 г

Приготування:

  1. Зелену цибулю поріжте по діагоналі.
  2. Краби розберіть на волокна.
  3. У блендер покладіть йогурт і 2 столові ложки кукурудзи, подрібніть до однорідного стану.
  4. Подрібніть горіхи на невеликі шматочки.
  5. У мисці змішайте краби, кукурудзу, проростки пшениці, цибулю, додайте кукурудзяну заправку (частину залиште для подачі) і перемішайте.
  6. На тарілку покладіть пір’я цибулі, салат корн з кукурудзяним салатом. При подачі присипте горіхами. Подавайте з кукурудзяною заправкою.

5. Салат з руколою, печерицями та печеною картоплею

Інгредієнти:

  • печериці – 200 г
  • розмарин – 1 гілочка
  • соус песто (краще домашній) – 2 ст.л.
  • олія оливкова – 6 ст.л.
  • картопля – 3 шт.
  • оцет бальзамічний – 3 ст.л.
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Картоплю, нарізану часточками, запечіть або обсмажте разом з гілочкою розмарину. Коли картопля буде готова, заберіть розмарин.
  2. Гриби заправте трьома ложками оливкової олії і оцтом в окремій ємності. Злегка обсмажте.
  3. Викладіть в салатник рукколу, гриби, а зверху – обсмажену картоплю. Заправте соусом песто. Приправте сіллю і перцем.

6. Салат з баклажанами, нутом і курячим філе

Інгредієнти:

  • нут – 300 г
  • баклажани – 2 шт.
  • куряче філе – 300 г
  • м’ята – невеликий пучок
  • оливкова олія – 6 ст.л.
  • часник – 2 зуб.
  • паприка мелена – 2 ч.л.
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Приготувати нут.
  2. Баклажани наріжте пластами товщиною 1 см, посоліть, збризніть оливковою олією, загорніть у фольгу і запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці приблизно 10 хвилин до готовності. Потім наріжте кубіками.
  3. Куряче філе наріжте дрібними шматочками. Обсмажте на сковороді з оливковою олією і паприкою приблизно 10 хвилин.
  4. З’єднайте подрібнений часник, нут, курку, баклажани і різану м’яту. Поперчіть. Заправте оливковою олією і добре перемішайте.

7. Теплий салат з буряка і гарбуза

Інгредієнти:

  • буряк – 300 г
  • гарбуз – 300 г
  • рукола – 50 г
  • цибуля фіолетова – 1 шт.
  • чебрець – 3 гілочки
  • горіхи кедрові – 40 г
  • гарбузове насіння очищене – 40 г
  • оливкова олія – 4 ст.л.
  • оцет бальзамічний – 4 ст.л.
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Очистіть гарбуз і буряк, наріжте кубиками, а цибулю – півкільцями, з чебрецю обірвіть листочки і посипте ними гарбуз, все перемішайте і загорніть у фольгу. Запікайте в духовці 20-30 хвилин при, 180 ° C.
  2. Розкрийте фольгу, приправте сіллю, перцем і збризніть оливковою олією. Запікайте ще 10 хвилин.
  3. Насіння і горіхи просушіть в духовці або на сухій сковороді.
  4. Готові овочі викладіть на тарілку, додайте рукколу, посипте салат горіхами і насінням, скропіть бальзамічним оцтом.

8. Швидкий яєчний салат до печеної картоплі

Інгредієнти:

  • печериці консервовані різані – 400 г
  • оливки без кісточки – 300 г
  • куряче яйце – 4 шт.
  • майонез домашній – 1/2 ст.
  • зелень
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Яйця відварити. Два яйця наріжте кубиками, два – на 4 частини, оливки – навпіл.
  2. Додайте в салат печериці та зелень, перемішайте, заправте майонезом, сіллю і перцем, можна ще додати часник. Прикрасьте кожну порцію двома четвертинками яєць.
  3. Дуже смакує до печеної картоплі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: