Овочеве соте з баклажанами
Овочеве соте з баклажанами – це один з моїх улюблених рецептів . Соте виходить дуже смачним, його можна і так просто їсти або з пюре, запеченим м’ясом або робити з ним овочеве рагу.
Інгредієнти:
- баклажани 1 кг;
- цибуля і морква по 500 г;
- помідори 1 кг;
- солодкий перець, 400 г;
- гострий перець 1 шт;
- часник 50 г;
- сіль і цукор по 1 ст.л;
- оцет яблучний 1 ст.л.
Приготування:
Баклажани ріжемо великими шматками, щоб вони в процесі готування не стали дуже м’якими.
Солимо їх, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, потім промиваємо в холодній воді, віджимаємо.
Цибулю ріжемо також грубо і обсмажуємо на соняшниковій олії.
Морква ріжемо великими шматочками або тремо на грубій терці, додаємо до цибулі і обсмажуємо кілька хвилин.
Додаємо в овочі баклажани, шматочки гострого і солодкого перцю.
Порада: гострий перчик і часник ви додавайте на свій смак.
Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо масу на невеликому вогні 10 хвилин.
Додаємо помідори шматочками, накриваємо кришкою і тушкуємо 7 хвилин.
Всипаємо сіль і цукор, подрібнений часник, перемішуємо і тушкуємо.
Оцет ви можете і не вливати, але саме з ним, соте виходить пікантним.
Розкладаємо по чистим баночках, накриваємо кришками і ставимо їх в каструлю на рушник.
Наливаємо теплу воду по плечики банок і стерилізуємо з моменту закипання 10 хвилин.
Якщо ви готуєте просто соте і хочете щоб воно довше зберігалося в холодильнику, тоді додавайте 2 столові ложки оцту і тушкуйте трохи довше.