Печериці, фаршировані сиром та помідорами, запечені в духовці

Печериці начиняються ароматною начинкою, у складі якої сир, грибна м’якоть та помідори, і запікаються в духовці під ніжною сирною скоринкою.

Завдяки нескладним маніпуляціям виходить найсмачніша закуска для святкового столу, вечірки або вечері компанії. Незважаючи на простоту приготування та досить скромний набір продуктів, виходить дуже смачно, рекомендую неодмінно спробувати!

Інгредієнти:

  • Сир 150 г
  • Гриби печериці 8 г
  • Майонез 2 ч. л.
  • Приправа “італійські трави”0.5 ч. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль 0.5 ч. л.
  • Помідори 1 шт.
  • Зелень свіжа 1 ст.

Приготування:

Етап 1 / 8
Підготувати необхідний набір інгредієнтів: великі печериці, сир (у мене – моцарелла), майонез (або сметану), зелень (у мене заморожений кріп, можна свіжу), часник, помідори, сіль та спеції на смак (у мене – італійські трави).

Печериці, фаршировані сиром та помідорами, запечені в духовці. Етап 1
Етап 2 / 8
Печериці очистити від можливих частинок ґрунту та пилу, за бажання зняти шкірку на капелюшках.
Під корінь зрізати ніжки грибів.
Капелюшки на якийсь час відкласти.

Печериці, фаршировані сиром та помідорами, запечені в духовці. Етап: 2

Етап 3 / 8
Нарізати ніжки печериць дрібно і викласти в миску.

Печериці, фаршировані сиром та помідорами, запечені в духовці. Етап: 3
Етап 4 / 8
Помідори нарізати дрібно та додати до грибів.
Зелень дрібно порубати.
Додати до решти інгредієнтів.

Печериці, фаршировані сиром та помідорами, запечені в духовці. Етап: 4

Етап 5 / 8
Сир натерти на тертці та розділити на дві частини.
Одну частину тертого сиру на якийсь час відкласти.
Другу – додати до решти інгредієнтів.
Додати до грибів, помідорів та сиру трохи майонезу, розчавлений через прес часник, сіль та спеції.
Добре перемішати.

Печериці, фаршировані сиром та помідорами, запечені в духовці. Етап: 5
Етап 6 / 8
Начинити капелюшки грибів підготовленою масою.
Викласти фаршировані гриби на лист, покритий пергаментом.

Печериці, фаршировані сиром та помідорами, запечені в духовці. Етап: 6

Етап 7 / 8
Посипати гриби о тертим сиром.
Відправити лист в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Печериці, фаршировані сиром та помідорами, запечені в духовці. Етап: 7
Етап 8 / 8
Подавати такі грибочки гарячими, хоча вони добрі й у холодному вигляді.
Смачного!

Печериці, фаршировані сиром та помідорами, запечені в духовці. Етап: 8

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: