Печериці, фаршировані сиром та помідорами, запечені в духовці
Печериці начиняються ароматною начинкою, у складі якої сир, грибна м’якоть та помідори, і запікаються в духовці під ніжною сирною скоринкою.
Завдяки нескладним маніпуляціям виходить найсмачніша закуска для святкового столу, вечірки або вечері компанії. Незважаючи на простоту приготування та досить скромний набір продуктів, виходить дуже смачно, рекомендую неодмінно спробувати!
Інгредієнти:
- Сир 150 г
- Гриби печериці 8 г
- Майонез 2 ч. л.
- Приправа “італійські трави”0.5 ч. л.
- Часник 2 зуб.
- Сіль 0.5 ч. л.
- Помідори 1 шт.
- Зелень свіжа 1 ст.
Приготування:
Етап 1 / 8
Підготувати необхідний набір інгредієнтів: великі печериці, сир (у мене – моцарелла), майонез (або сметану), зелень (у мене заморожений кріп, можна свіжу), часник, помідори, сіль та спеції на смак (у мене – італійські трави).
Етап 2 / 8
Печериці очистити від можливих частинок ґрунту та пилу, за бажання зняти шкірку на капелюшках.
Під корінь зрізати ніжки грибів.
Капелюшки на якийсь час відкласти.
Нарізати ніжки печериць дрібно і викласти в миску.
Етап 4 / 8
Помідори нарізати дрібно та додати до грибів.
Зелень дрібно порубати.
Додати до решти інгредієнтів.
Сир натерти на тертці та розділити на дві частини.
Одну частину тертого сиру на якийсь час відкласти.
Другу – додати до решти інгредієнтів.
Додати до грибів, помідорів та сиру трохи майонезу, розчавлений через прес часник, сіль та спеції.
Добре перемішати.
Етап 6 / 8
Начинити капелюшки грибів підготовленою масою.
Викласти фаршировані гриби на лист, покритий пергаментом.
Посипати гриби о тертим сиром.
Відправити лист в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Етап 8 / 8
Подавати такі грибочки гарячими, хоча вони добрі й у холодному вигляді.
Смачного!