Печиво до чаю, яке спечеться рівно 10 хвилин (коли терміново потрібно щось до чаю)
6 Червня, 2022
Сьогодні хочу поділитися рецептом печива, яке випікається в духовці рівно 10 хвилин і на заміс потрібно 3-5 хвилин. Улюблений рецепт випічки, коли потрібно щось швидко приготувати до чаю, дуже смачне.
Інгредієнти:
- Борошно – 220 гр
- Розпушувач – 10 гр (1,5 ч.л.)
- Молоко – 6 ст.л.
- Вершкове масло – 80 гр
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Грецькі горіхи – 50-80 гр
- Родзинки – 50-80 гр
Приготування:
- Просіємо борошно, додамо до нього розпушувач, цукор та сіль, перемішаємо.
- Зробимо у борошні поглиблення, виливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо молоко.
- Замішуємо тісто (якщо тісто буде погано збиратися в грудочку, додайте ще молока, мені не знадобилося).
- Прибираємо тісто в холодильник на 1 годину, або хвилин на 15 у морозильну камеру.
- Цим часом приготуємо начинку: родзинки промиємо і обсушимо, горіхи дрібно нарізаємо ножем.
- Дістаємо тісто з холодильника, розкачуємо в тонкий пласт 2-3 мм (щоб це зручніше було робити, я кладу тісто на харчову плівку, складену в 2 шари).
- На одну половину підготовленого пласта розподіляємо начинку, родзинки та горіхи, накриваємо другою половиною пласта разом з плівкою.
- Розкачуємо прямокутник, практично такий же як і був спочатку. Пласт, що вийшов, розрізаємо на квадратики.
- Перекладаємо на лист, застелений папером для випічки.
- Відправляємо в духовку, випікаємо при 180 градусах, рівно 10 хвилин, тут головне не перетримати, щоби печиво залишилося м’яким.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки