Печиво мільйонера
Навіть і не питайте, звідки взялася назва – з нею печиво широко гуляє по світовому інтернету вже досить довго. Настав час з’явитися йому і тут – тим більше, що деякі читачі ним вже цікавилися.
Ця випічка – просто калорійна бомба – тут і пісочне тісто, і карамель, і шоколад. Але ми ж не будемо його пекти щодня – правда? А якщо не часто – то цілком припустимо 😉
Інгредієнти на форму 24 * 24 см (+ – 2 см):
Для пісочної основи
- пшеничне борошно – 160 грам
- коричневий цукор – 50 грам
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст.л.
- сіль 1/4 ч.л.
- холодне вершкове масло – 120 грам
- жовтки – 1 шт.
- крижана вода – 1-2 ст.л.
Карамель
- 1 банка згущеного молока – 380-400 грам
- коричневий цукор – 100 грам
- вершкове масло – 150 грам
- сіль 1/4 ч.л.
Ганаш (ароматний крем з шоколоду, свіжих вершків і вершкового масла, що використовується як начинка для цукерок і тістечок і для прикраси десертів. Ганаш був придуманий в кондитерській Сіроден (Pâtisserie Siraudin) в 1850 році.)
- молочний або темний шоколад – 200 грам
- жирні вершки – 50 мл.
Рецепт приготування:
Готуємо пісочну основу. У чашу блендера кладемо борошно, крохмаль, цукор, сіль і нарізане кубиками масло.
Перемелюємо до стану жирної крихти. Додаємо жовток і ще раз перемелюємо. Якщо отримане тісто не злипається при стисканні між пальцями, додаємо ложку води і ще раз перебиваємо.
Перекладаємо отриману масу в застелену пергаментом форму і утрамбовуємо.
Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 20 хвилин, до готовності.
Готуємо карамель.
Всі інгредієнти для карамелі кладемо в сотейник і ставимо на невеликий вогонь. Варимо, постійно помішуючи, поки маса не досягне температури 108-110 градусів за термометром (або пробуємо так: капаємо масу на холодну тарілку – вона повинна застигати до стану дуже м’якої іриски).
Виливаємо карамель на готову пісочну основу і розрівнюємо. Охолоджуємо.
Для ганаша шоколад дрібно рубаємо і кладемо в миску.
Вершки доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і вливаємо в нарізаний шоколад. Розмішуємо до отримання однорідної маси.
Виливаємо ганаш поверх карамелі, розрівнюємо і відправляємо в холодильник до застигання.
Готове печиво розрізаємо на квадратики і подаємо
Приятного чаепития!