Перець по-корейськи на зиму. Дуже смачний болгарський перець на зиму
від Denzhyttya
3 Вересня, 2021
Солодкий перець відмінно підходить для готування різних страв і заготовок. Часто всі роблять консервовані салати, які за смаком дуже нагадують страви зі свіжих овочів. Така закуска завжди знайде своє місце на столі.
Інгредієнти:
- болгарський перець, 1.7 кг
- зелень свіжа за смаком, по пучку
- часник, 6 зубчиків
- гострий перець, половина стручка
- оцет 9%, 100 мл
- олія соняшникова, 100 мл
- перець, 1 ч.л
- цукор, 4 ст.л
- сіль, 2 ст.л
Приготування:
- Щоб салат вийшов не тільки смачним, але і красивим, вибирайте різнокольорові перчинки, м’ясисті і щільні. Зелень беріть за смаком: базилік, кріп, петрушка або кінза.
- Перець ріжемо тонкою соломкою, подрібнюємо зелень. Змішуємо перець, зелень, подрібнений часник, сіль і цукор, перець, олію і оцет. Перемішуємо.
- Залишаємо на 2 години, періодично перемішуючи.
- Розкладаємо салат в чисті банки, ущільнюємо і заливаємо розсолом.
- Накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник.
- Наливаємо теплу воду по плечики банок і стерилізуємо з моменту закипання води 15 хвилин.
- Кришки закручуємо і після охолодження ставимо в підвал або в комору.
Салат прекрасно поєднується з різними гарнірами і закусками з м’яса і риби. Його можна додавати в овочеве рагу, борщ.
Джерело:
mandarynka.com.ua