Пиріг в якому багато начинки: хоч з капустою, хоч з яблуком, хоч з картоплею

Сьогодні хочу поділиться рецептом пирога в якому багато начинки. До речі начинка тут може зовсім будь-яка: капуста, яйця, гриби, м’ясо. У мене сьогодні яблучна. Тут головне цікаве оформлення, яке дозволить складати пироги будь-якої форми, квадрат, коло або просто як пиріжки трикутної форми.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • мінеральна вода (молоко або кефір) – 200 мл
  • цукор – 2 ст.л
  • сіль – 1/2 ч.л
  • дріжджі сухі – 7 г (або сирі 14г)
  • соняшникова олія – 60 мл
  • борошно – 300-350 г

Для начинки:

  • яблука – 1 кг
  • сік лимона – 2-3 ст.л
  • цукор – 2 ст.л

Приготування:

  1. Тісто можна приготувати будь-яке ваше улюблене, я сьогодні пропоную на мінеральній воді. У глибоку миску вливаємо 200 мл мінеральної води, воду можна замінити на молоко або кефір.
  2. Додаємо 2 ст.л. цукру, 7 грам сухих дріжджів, половину ч.л. солі. Перемішаємо і додаємо просіяне борошно, 300-350 грам, в середині замісу вливаємо 60 мл соняшникової олії. Спочатку замішуємо тісто в мисці потім перекладаємо на стіл і продовжуємо замішувати на столі. Тісто має вийти еластичне і не липнути до рук. Прибираємо для підйому на 40-60 хвилин в тепле місце.Пиріг в якому багато начинки: хоч з капустою, хоч з яблуком, хоч з картоплею
  3. За цей час приготуємо начинку, у мене сьогодні яблучна. Яблука 1 кг очистимо від шкірки. Натремо на грубій терці, можна дрібно порізати.
  4. Беремо сковорідку, кладемо яблука поливаємо соком лимона 2-3 ст.л. перемішуємо і закриваємо кришкою, тушкуємо 5 хвилин під кришкою. Дамо яблукам пропаритися.Пиріг в якому багато начинки: хоч з капустою, хоч з яблуком, хоч з картоплею
  5. Тепер додаємо цукор 2 ст.л., якщо любите солодше додайте більше і невеликий шматочок вершкового масла грам 30, перемішуємо і смажимо до випаровування рідини ще хвилин 5.
  6. Начинка готова, дамо їй охолонути.
  7. Тісто, що підійшло кладемо на стіл і обминаємо.
  8. Ділимо на частини 7-10 частин, в залежності якого розміру Ви хочете отримати пиріжки.
  9. Беремо один колобок розкачуємо в пласт, на одній половині робимо надрізи 5-6 шт.Пиріг в якому багато начинки: хоч з капустою, хоч з яблуком, хоч з картоплею
  10. Потім накриваємо другою половиною притискаємо злегка краєчки.Пиріг в якому багато начинки: хоч з капустою, хоч з яблуком, хоч з картоплею
    Пиріг в якому багато начинки: хоч з капустою, хоч з яблуком, хоч з картоплею
  11. На середину кладемо начинку, закриваємо спочатку однією стороною, потім другою, і защипуємо,Пиріг в якому багато начинки: хоч з капустою, хоч з яблуком, хоч з картоплею
  12. Повинен вийде ось такий трикутник.Пиріг в якому багато начинки: хоч з капустою, хоч з яблуком, хоч з картоплею
  13. Беремо форму я сьогодні буду робити круглий пиріг, форму змащую маслом, у мене форма антипригарна, можна взяти прямокутну форму і викласти пиріг по прямокутній формі. Або просто запекти як окремі пиріжки.
    Пиріг в якому багато начинки: хоч з капустою, хоч з яблуком, хоч з картоплею
  14. Даємо пирогу постояти хвилин 10-15 змащуємо жовтком, край я посипала маком.
  15. Ставимо в холодну духовку і випікаємо при 180 градусах 30-40 хвилин, орієнтуєтеся по своїй духовці.Пиріг в якому багато начинки: хоч з капустою, хоч з яблуком, хоч з картоплею
  16. Готовий пиріг відразу виймаємо з форми, прикриваємо рушником і даємо йому повністю охолонути. Потім подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: