Пиріг «Вулкан» — покроковий рецепт. Пальчики оближеш!
Цей пиріг стане найсмачнішим у вашому житті! Лише шоколадний бісквіт і ніжний заварний крем — і за 45 хвилин ваш «Вулкан» готовий!
Що знадобиться?
Для крему:
- 1 яйце;
- 100 г цукру+ваніль;
- 600 мл молока;
- 60 гр крохмалю;
- 50 г вершкового масла.
Для тіста:
- 4 яйця;
- 150 мл молока;
- 75 мо олії;
- 120 г цукру;
- 300 г борошна+розпушувач;
- дрібка солі;
- 2 ст. л. какао-порошку.
Як приготувати?
Розпочинаємо із крему. Збиваємо яйце, додаємо цукор, ваніль. Після — тепле молоко, крохмаль та ставимо на середній вогонь до загустіння. І додаємо вершкове масло. Накриваємо готовий крем харчовою плівкою та залишаємо у холодильнику.
Готуємо тісто. Збиваємо яйця, цукор, сіль. Додаємо молоко та олію. Після — попередньо просіяне та змішане із розпушувачем борошно, какао.
Змащуємо форму для випікання маслом та посипаємо борошном. Заливаємо тісто та викладаємо готовий заварний крем. Випікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. За бажання, охолоджений пиріг прикрашаємо топленим шоколадом.
А ви коли-небудь куштували «Вулкан»? Діліться враженнями!