Пиріг з сиром з лаваша
від Denzhyttya
19 Лютого, 2021
З тонкого лаваша можна приготувати велику кількість різних страв – закуски і навіть основні страви. Пропонуємо рецепт листкового пирога з сирною начинкою. Шари формуються з тонкого лаваша, змащеного сметаною. Чим більше шарів, тим смачніше і красивіше вийде пиріг. Для просочення використовуємо яєчно-молочну суміш. Пиріг готується дуже швидко, відноситься до страв на швидку руку. В подальшому лаваш можна перешаровувати не тільки сиром, додавати свіжу зелень, гриби або овочі.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 3 шт
- Твердий сир – 200 г
- Яйце куряче – 3 шт
- Сметана – 150 г
- Молоко – 250 мл
- Вершкове масло – 30 г
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
- Підготуйте всі продукти для приготування пирога.
- Тонкий лаваш наріжте на однакові шматки, які відповідають формі і розміру жароміцної ємності, де буде випікатися пиріг.
- Дно і бічні участи форми змастіть соняшниковою олією. Всередину покладіть один тонкий лист лаваша.
- Твердий сир натріть на великій тертці. Невеликою частиною сирної стружки рівномірно присипте лаваш.
- Далі викладіть шар лаваша, змастіть сметаною, знову присипте тертим сиром. У такому ж порядку викладайте інші шари, поки не витратите всі продукти. Невелику частину сиру залиште для присипки.
- Останнім шаром викладіть лаваш, змастіть сметаною.
- В окрему ємність вбийте яйця, влийте молоко, всипте спеції. Компоненти ретельно розколотити виделкою або вінчиком до однорідності.
- Яєчно-молочну суміш вилийте на заготовку пирога в формі. Рідина швидко почне вбиратися в лаваш.
- Зверху присипте сирною стружкою. Форму з вмістом поставте в розігріту духовку, випікайте 20 хвилин при 200 градусах.
- Верхівку гарячого пирога полийте розтопленим вершковим маслом, дайте йому охолонути під рушником. Дістаньте пиріг з форми, наріжте на порційні шматки, подайте на стіл.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua