Пиріжки завжди виходять повітряними: заварюємо тісто на крутому кип’ятку
від Denzhyttya
31 Травня, 2021
Дуже повітряні і пишні, м’які пиріжки з будь-якою начинкою. Рецепт найпростіший, зі звичайних продуктів, але виходить просто дивовижна страва.
Інгредієнти:
- кип’яток і тепле молоко по 250 мл;
- борошно, 160 + 540 г;
- дріжджі свіжі, 25 г;
- масло вершкове розтоплене, 100 г;
- цукор, 1 ст.л;
- сіль, 1.5 ч.л;
- цибуля, 1 шт;
- фарш, 500 г;
- масло вершкове і олія соняшникова;
- сіль, спеції.
Приготування:
- Кип’яток змішуємо з молоком, додаємо борошно 160 г, сіль і цукор, дріжджі. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
- Всипаємо решту борошна і розтоплене вершкове масло. Тісто вимішуємо і накриваємо, залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Для начинки обсмажуємо дрібно різану цибулю на суміші олії і вершкового масла, потім додаємо фарш, солимо і перчимо.
- Коли начинки буде майже готова, додаємо спеції і дрібно посічену зелень.
- Формуємо пиріжки з начинкою і обсмажуємо на розігрітій олії.
- Тісто не вбираємо олію, тому пиріжки НЕ будуть жирними. Подавати можна зі сметаною, різними соусами, салатами зі свіжих овочів.
Джерело:
mandarynka.com.ua