Пісна піца з картоплею
від Denzhyttya
26 Червня, 2020
Піца – національна італійська страва, яку готують на всіх континентах, додаючи до рецептів щось своє. Це настільки універсальна їжа, що може бути навіть пісною. Спробуйте приготувати смачну, ситну піцу з картоплею за нашим простим рецептом.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 200 мілілітрів води
- 2,5 склянки борошна
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 чайні ложки сухих дріжджів
- 1 чайна ложка солі
Для начинки:
- 4 картоплини
- 1 помідор
- 100 грамів печериць
- 5 столових ложок томатної пасти
- зелена цибуля за смаком
- мелений чорний перець.
Приготування
- Воду підігріти щоб вона була тепла, вилити в глибоку миску і розчинити сухі дріжджі, додати сіль та добре перемішати.
- Борошно просіяти і висипати в миску, ретельно вимішати тісто та додати оливкову олію, ще раз добре вимісити, накрити рушничком чи харчовою плівкою і поставити в тепле місце на годину, щоб тісто підійшло.
- Картоплю помити і відварити в шкірці до готовності, зняти з плити, процідити від води і залишити на деякий час щоб вона охолола.
- Варену картоплю очистити від шкірки і порізати тонкими кружальцями.
- Помідор помити і порізати шматочками. Печериці почистити і порізати.
- Тісто дістати з миски, посипати стіл борошном і розкачати тоненько, викласти на деко чи форму для випічки.
- Тісто зверху змазати томатною пастою, викласти шматочки вареної картоплі, помідори та печериці, посолити, поперчити, посипати подрібненою зеленою цибулею за бажанням.
- Піцу поставити в розігріту духовку і випікати 20 хвилин при температурі 200º.
Джерело:
jisty.com.ua
Позначки