Пісні страви на кожен день: збірка смачних рецептів
від Denzhyttya
27 Листопада, 2022
У цій статті я зібрала кілька рецептів пісних страв. Сподіваюся вам знадобиться, адже в піст багато хто хоче урізноманітнити своє меню, щоб було смачно та ситно.
Тушкована капуста з печерицями
Інгредієнти:
- Капуста – 1/2 качана
- Печериці великі – 4-5 шт.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Вода гаряча – 150 мл.
- Сіль та перець – за смаком
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- Обсмажте в товстостінній каструлі нарізану цибулю і терту моркву.
- Додайте нарізані печериці та обсмажте на середньому вогні до випаровування рідини та рум’яності.
- Додайте нашатковану капусту.
- У воді розведіть томатну пасту та залийте капусту з грибами. Посоліть і поперчіть до смаку.
- Накрийте кришкою і тушіть на слабкому вогні близько 35-40 хвилин. Якщо капуста молода, час приготування варто скоротити.
Бурякова ікра-закуска
Інгредієнти:
- Буряк варений або запечений – 3 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л. з гіркою
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль та перець – за смаком
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- Обсмажила на олії нарізану цибулю і терту моркву до м’якості.
- Додала томатну пасту і ще трохи обсмажила.
- Додала натерті огірки та буряк.
- Всипала цукор та перець. Перемішала, накрила кришкою і тушила 15 хвилин на слабкому вогні.
Капустяна ікра
Інгредієнти:
- Капуста – 1/3 частина качана
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1/2 ч. л. або за смаком
- Оцет 9% – 1 ч. л.
- Рослинна олія для смаження.
Приготування:
- Капусту подрібнила у чаші блендера, можна прокрутити через м’ясорубку.
- Виклала подрібнену капусту в сковороду, влила 100 мл води, прикрила кришкою і тушила до випаровування рідини та розм’якшення.
- В окремій сковороді обсмажила терту моркву та нарізану цибулю. Додала сушений часник.
- Додала терті помідори та обсмажила. Можна замінити на томатну пасту.
- Далі виклала овочеву засмажку в капусту, додала сіль, цукор, оцет та пару столових ложок олії.
- Помішуючи обсмажити на помірному вогні близько 7 хвилин.
- Подати можна у гарячому вигляді, як основну страву, або охолодити та намазати на хліб.
Суп із печерицями
Інгредієнти:
на 3 літри:
- Печериці – 350-400 г
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1/2 шт.
- Рослинне молоко – 200 г
- Сіль за смаком
- Сушена зелень – за смаком
- Олія для смаження
Приготування:
- Картоплю очистіть і наріжте на шматочки, викладіть у каструлю і залийте водою, варіть на середньому вогні 15 хвилин.
- Обсмажте нарізану цибулю і терту моркву на олії до м’якості.
- Додайте нарізаний печериці та обсмажте на сильному вогні хвилин 5.
- Викладіть обсмажені гриби з овочами у каструлю.
- Додайте сушену зелень і сіль.
- Влийте рослинні вершки або молоко та варіть до закипання.
Гречка з грибами в духовці
Інгредієнти:
- Гречка – 1 склянка
- Гриби варені – 300 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Вода – 2,5 склянки
Приготування:
- Наріжте цибулю та моркву, обсмажте на олії до м’якості.
- Потім викладіть гриби і обсмажте, посоліть до смаку.
- У форму для запікання в духовці викладіть гречку.
- На гречку викладіть обсмажені гриби.
- Залийте окропом, закрийте фольгою і поставте в розігріту до 190 градусів духову шафу хвилин на 40.
Смачного Вам!
Джерело:
plyashka.com
Позначки