Пісні страви на кожен день: збірка смачних рецептів

У цій статті я зібрала кілька рецептів пісних страв. Сподіваюся вам знадобиться, адже в піст багато хто хоче урізноманітнити своє меню, щоб було смачно та ситно.

Тушкована капуста з печерицями

Пісні страви на кожен день: збірка смачних рецептів

Інгредієнти:

  • Капуста – 1/2 качана
  • Печериці великі – 4-5 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Вода гаряча – 150 мл.
  • Сіль та перець – за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Обсмажте в товстостінній каструлі нарізану цибулю і терту моркву.
  2. Додайте нарізані печериці та обсмажте на середньому вогні до випаровування рідини та рум’яності.
  3. Додайте нашатковану капусту.
  4. У воді розведіть томатну пасту та залийте капусту з грибами. Посоліть і поперчіть до смаку.
  5. Накрийте кришкою і тушіть на слабкому вогні близько 35-40 хвилин. Якщо капуста молода, час приготування варто скоротити.

Бурякова ікра-закуска

Пісні страви на кожен день: збірка смачних рецептів

Інгредієнти:

  • Буряк варений або запечений – 3 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л. з гіркою
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль та перець – за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Обсмажила на олії нарізану цибулю і терту моркву до м’якості.
  2. Додала томатну пасту і ще трохи обсмажила.
  3. Додала натерті огірки та буряк.
  4. Всипала цукор та перець. Перемішала, накрила кришкою і тушила 15 хвилин на слабкому вогні.

Капустяна ікра

Пісні страви на кожен день: збірка смачних рецептів

Інгредієнти:

  • Капуста – 1/3 частина качана
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л. або за смаком
  • Оцет 9% – 1 ч. л.
  • Рослинна олія для смаження.

Приготування:

  1. Капусту подрібнила у чаші блендера, можна прокрутити через м’ясорубку.
  2. Виклала подрібнену капусту в сковороду, влила 100 мл води, прикрила кришкою і тушила до випаровування рідини та розм’якшення.
  3. В окремій сковороді обсмажила терту моркву та нарізану цибулю. Додала сушений часник.
  4. Додала терті помідори та обсмажила. Можна замінити на томатну пасту.
  5. Далі виклала овочеву засмажку в капусту, додала сіль, цукор, оцет та пару столових ложок олії.
  6. Помішуючи обсмажити на помірному вогні близько 7 хвилин.
  7. Подати можна у гарячому вигляді, як основну страву, або охолодити та намазати на хліб.

Суп із печерицями

Пісні страви на кожен день: збірка смачних рецептів

Інгредієнти:

на 3 літри:

  • Печериці – 350-400 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1/2 шт.
  • Рослинне молоко – 200 г
  • Сіль за смаком
  • Сушена зелень – за смаком
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Картоплю очистіть і наріжте на шматочки, викладіть у каструлю і залийте водою, варіть на середньому вогні 15 хвилин.
  2. Обсмажте нарізану цибулю і терту моркву на олії до м’якості.
  3. Додайте нарізаний печериці та обсмажте на сильному вогні хвилин 5.
  4. Викладіть обсмажені гриби з овочами у каструлю.
  5. Додайте сушену зелень і сіль.
  6. Влийте рослинні вершки або молоко та варіть до закипання.

Гречка з грибами в духовці

Пісні страви на кожен день: збірка смачних рецептів

Інгредієнти:

  • Гречка – 1 склянка
  • Гриби варені – 300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Вода – 2,5 склянки

Приготування:

  1. Наріжте цибулю та моркву, обсмажте на олії до м’якості.
  2. Потім викладіть гриби і обсмажте, посоліть до смаку.
  3. У форму для запікання в духовці викладіть гречку.
  4. На гречку викладіть обсмажені гриби.
  5. Залийте окропом, закрийте фольгою і поставте в розігріту до 190 градусів духову шафу хвилин на 40.

 Смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: