Пісний салат з квасолею та печерицями
На створення цього пісного салату з квасолі мене надихнула мамина подруга. Вона готує подібний салат, але без печериць, нічим не приправляючи і трішки по іншій технології. Я переробила його на свій смак і вийшов просто неймовірно смачний салат, не зважаючи на те, що він пісний.
Цей салат з квасолі можна подавати як в теплому, так і в холодному вигляді. Можна все крім грінок змішати завчасно, щоб квасоля з овочами та грибами промаринувалась з часником та яблучним оцтом. Останній дуже вдало балансує крохмалистість квасолі, роблячи салат більш легким для шлунку. У всякому разі, грінки потрібно додавати перед самою подачею, щоб вони зберегли хрускіт який так вдало урізноманітнює консистенцію цього салату.
Інгредієнти
- 180 грам сухої квасолі, замочити на ніч
- 3 скибки житнього хліба, порізати кубиками
- 1 цибулина, порізати півкільцями
- 1 велика морквина, натерти на крупній тертці
- 250 грам печериць, крупно порізати
- 5 зубців часнику
- 3 ст.л. рослинної олії
- 4 ст.л. яблучного оцту
- Сіль до смаку
- Чорний свіжо мелений перець до смаку
- Рослинна олія для смаження
Відео-рецепт приготування пісного салату з квасолі:
- Квасолю відцідити, помістити у 2-х літрову каструлю, залити доверху водою й відварити до готовності, не солячи.
- На кількох столових ложках рослинної олії обсмажити до хрускоту кубики чорного хліба. Перекласти на чисту тарілку.
- У тій же сковорідці розігріти ще кілька столових ложок рослинної олії, додати цибулю й смажити, помішуючи, до м’якості. Додати моркву, посолити й тушкувати на повільному вогні, до готовності моркви.
- Моркву перекласти у глибоку миску, у сковорідку додати кілька столових ложок рослинної олії, покласти печериці і смажити на середньому вогні, доки випарує вся рідина, яку пустять гриби.
- Вичавити часник, смажити все разом ще 1-ну хвилину і зняти з вогню.
- До моркви додати відціджену квасолю, гриби з часником, сіль до смаку, чорний мелений перець, рослинну олію та яблучний оцет. Добряче все перемішати.
- Додати до салату з квасолі хрусткі грінки, ще раз перемішати і перекласти в сервірувальний посуд.
Подавати пісний салат з квасолі в теплому чи холодному вигляді.
Смачного!