Пісочно-сирний пиріг з хрусткою скоринкою

  • Покроковий кулінарний рецепт приготування пісочного пирога з сиром.
Пісочно-сирний пиріг з хрусткою скоринкою

Одним з найбільш корисних і поживних десертів є пісочно-сирний пиріг. Його можна спекти не тільки в духовці, але і мультиварці, при цьому експериментуючи з начинкою і прикрасою. Пісочне тісто теж може бути приготоване по-різному, проте, з ним завжди легко і приємно працювати.

Цей смачний пісочний пиріг з хрусткою скоринкою і ніжною сирною начинкою виходить дуже апетитним.

Інгредієнти:

    • Сир 5% жирності — 200 г
    • Борошно — 150 г
    • Вершкове масло або хороший маргарин — 100 г
    • Цукор — 50 г
    • Яйце — 1 шт
    • Цукор для начинки — 1 ст. л.
    • Розпушувач — 5 г
    • Сіль — 1 щіпка

Приготування:

Борошно просіяти в миску. Додати цукор, розпушувач і сіль. Масло порубати кубиками і залишити на столі при кімнатній температурі на 30 хвилин. Додати м’яке масло до борошняної суміші. Добре і швидко розім’яти в крихту. Накрити плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину.

Готове тісто скачати в кульку.

Для начинки змішати в мисці сир, яйце і цукор за смаком можна додати ванілін або цедру цитрусових.

Дно рознімної форми змастити трохи олією або вистелити пергаментом. Більшу частину тіста розкачати нижнім шаром у формі та зробити невеликі бортики. Менший шматочок тіста прибрати в морозилку ще на 30 хвилин.

Викласти начинку на тісто і рівномірно розподілити по формі. Холодне тісто натерти на тертці зверху сирної начинки.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці, 25-30 хвилин. Готовий пиріг остудити у формі. Пісочний пиріг з сиром готовий. Викласти на блюдо й нарізати на шматочки. Можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: