Пісочний пиріг із ніжним кремом. “Смачніше ніж у ресторані”: так сказала моя дочка, коли спробувала
від Denzhyttya
22 Травня, 2022
Ніжний, красивий та дуже смачний пісочний пиріг з кремом. Коли вперше приготувала, моя донька була в захваті, сказала: смачніше, ніж у ресторані! Тепер готую часто. Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
Тісто
- Борошно – 230 грам
- Розпушувач – 2 грами
- Вершкове масло – 120 грам
- Яєчний жовток – 1 штука
- Цукор – 60 грам
- Сметана – 30 грам
Крем
- Яйця – 2 шт. (середніх) та 1 шт. (велике)
- Цукор – 50 грам
- Борошно – 35 грам
- Ванілін
- Молоко – 250 грам
- Полуниця – 200 грам
Приготування:
- У тарілку просіюємо борошно, насипаємо розпушувач і натираємо на тертці вершкове масло. Розтираємо руками до стану крихти.
- Насипаємо цукровий пісок, додаємо жовток, сметану і розмішуємо.
- Замішуємо тісто та розділяємо на два шматки. Найменший шматок прибираємо в холодильник на 30 хв.
- Шматок більший викладаємо у форму (18 см) і теж прибираємо в холодильник на 30 хв.
- У сотейник розбиваємо яйця, цукровий пісок, ванілін, борошно і розмішуємо віночком.
- Наливаємо молоко, розмішуємо та ставимо на слабкий вогонь. Перемішуємо до густоти і вимикаємо вогонь. Накриваємо плівкою і даємо трохи охолонути.
- Вливаємо крем у форму.
- Кладемо дрібно нарізану полуницю.
- Посипаємо трохи цукровим піском і натираємо на тертці маленький шматочок тіста.
- Випікаємо 30 хв, при 180 градусах.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua