Пісочний пиріг на сковороді

Сбрічолата (Sbriciolata) – італійський пиріг з пісочного тіста з начинкою. Особливість цієї випічки – формування без розкочування. Тісто укладають на дно форми шматочками і утрамбовують. Далі викладають наповнювач і покривають шматочками  тіста. Власне, sbriciolare – в перекладі з італійської – «кришити».

Всередину пирога кладуть, що душа забажає в довільній кількості: яблука, ягоди, заварний крем, шоколадну пасту. Ми пропонуємо використовувати яскраву комбінацію з ніжного крем-сиру і густого вишневого варення.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 250 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Цукрова пудра 80 г
  • яйце 1 шт.
  • розпушувач 1 ч. л.
  • сир маскарпоне 250 г
  • молоко 30 мл
  • яєчний жовток 1 шт.
  • вишневе варення 200 г

Приготування:

  1. Борошно змішайте з розпушувачем і цукровою пудрою. Додайте розм’якшене вершкове масло, яйце. Розітріть масу руками. Зліпіть тісто в кулю, оберніть плівкою і відправте в холодильник на 30 хв.Пісочне тісто
  2. Тісто розділіть на 2 частини: більшу і меншу. Відщипуючи по шматочку від більшої частини тіста і злегка розминаючи пальцями, сформуйте в сковороді корж.
  3. Маскарпоне змішайте з молоком і жовтком, викладіть крем на корж. Зверху викладіть варення. Зверху посипте крихтою з решти тіста.пиріг в сковороді
  4. Накрийте сковороду кришкою і готуйте пиріг на дуже слабкому вогні 40 хв. Після цього кришку відкрийте, щоб виходила пара, і готуйте ще 15 хв. Коли верхівка пирога як слід схопиться, переверніть його за допомогою тарілки меншого діаметру. Смажте 5 хвилин.пісочний пиріг з варенням
Порада:  Сбрічолату можна готувати і стандартним способом в духовці: 50 хв. при 170 градусах.
Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: