Пісочний пиріг на сковороді
від Denzhyttya
26 Вересня, 2021
Сбрічолата (Sbriciolata) – італійський пиріг з пісочного тіста з начинкою. Особливість цієї випічки – формування без розкочування. Тісто укладають на дно форми шматочками і утрамбовують. Далі викладають наповнювач і покривають шматочками тіста. Власне, sbriciolare – в перекладі з італійської – «кришити».
Всередину пирога кладуть, що душа забажає в довільній кількості: яблука, ягоди, заварний крем, шоколадну пасту. Ми пропонуємо використовувати яскраву комбінацію з ніжного крем-сиру і густого вишневого варення.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 250 г
- Вершкове масло 100 г
- Цукрова пудра 80 г
- яйце 1 шт.
- розпушувач 1 ч. л.
- сир маскарпоне 250 г
- молоко 30 мл
- яєчний жовток 1 шт.
- вишневе варення 200 г
Приготування:
- Борошно змішайте з розпушувачем і цукровою пудрою. Додайте розм’якшене вершкове масло, яйце. Розітріть масу руками. Зліпіть тісто в кулю, оберніть плівкою і відправте в холодильник на 30 хв.
- Тісто розділіть на 2 частини: більшу і меншу. Відщипуючи по шматочку від більшої частини тіста і злегка розминаючи пальцями, сформуйте в сковороді корж.
- Маскарпоне змішайте з молоком і жовтком, викладіть крем на корж. Зверху викладіть варення. Зверху посипте крихтою з решти тіста.
- Накрийте сковороду кришкою і готуйте пиріг на дуже слабкому вогні 40 хв. Після цього кришку відкрийте, щоб виходила пара, і готуйте ще 15 хв. Коли верхівка пирога як слід схопиться, переверніть його за допомогою тарілки меншого діаметру. Смажте 5 хвилин.
Порада: Сбрічолату можна готувати і стандартним способом в духовці: 50 хв. при 170 градусах.
Приємного чаювання!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки