Пісочний пиріг з сирно-маковою начинкою: найкращий рецепт неймовірно смачної випічки
від Denzhyttya
14 Лютого, 2023
Якщо у Вас є мак вдома та залежався сир, можна приготувати дуже смачний пиріг. Він простий у приготуванні, продукти доступні і є у кожного у домі. Виходить неймовірно ніжним, нагадує за смаком дорогий чізкейк.
Інгредієнти:
Для маку:
- Мак – 300 грам можна і 200 грам
- Цукор – 150 грам
- Молоко – 300 мл
- Вода – 2 літра для промивання маку.
Співвідношення маку і молока має бути однаковим, якщо будете використовувати 200 грамів маку, то берете 200 мл молока.
Для тіста:
- Борошно – 220 грам
- Цукор – 50 грам
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль щіпка
- Масло вершкове – 100 грам
- Жовтки – 3 шт
- Молоко – 50 мл
Для начинки:
- Сир – 600 грам
- Білки – 3 шт
- Сметана 20% жирності – 200 грам
- Ванілін – 1 пакетик
- Манка – 3 ст. л.
- Цукор – 100 грам
Всі продукти мають бути з холодильника.
Приготування:
- Для початку приготуємо макову начинку, потрібно промити мак у кількох водах, відчистити від зайвого, сміття. Ретельно промиваємо та викладаємо в сотейник.
- Наливаємо молоко в мак і варимо на вогні нижче середнього протягом години, мак добре набухне, насочиться молоком. І молока практично не залишиться в сотейнику.
- Тим часом приготуємо пісочне тісто. У миску відправляємо борошно пшеничне вищого гатунку заздалегідь просіяне, розпушувач, сіль, цукор все добре перемішуємо вінчиком.
- Додаємо вершкове масло холодне я його нарізала на шматочки, подрібнюємо в дрібну крихту, довго місити не потрібно, навіть якщо залишаться шматочки масла нічого страшного.
- Готовність можна перевірити так, якщо маса легко збирається в грудочку і так само легко розсипається, значить готово.
- Додаємо жовтки замішуємо вилкою тісто і додаємо холодне молоко. Якщо тісто буде рідким і липнути до рук, можете ще підсипати трохи борошна. Тісто легко відходитиме від рук, буде м’яким і еластичним.
- Викладаємо відразу тісто у форму у мене діаметром 22 см, на дно вистилаємо пергаментним папером, борти нічим не змащуємо. Викладаємо тісто і розподіляємо по формі, борти не повинні бути товстими. Якщо тісто трохи липне, можете злегка змочити руки водою і продовжувати розподіляти. Як розподілили, прибираємо форму в холодильник, а поки що підготуємо основну начинку.
- У миску відправляємо сир у мене жирністю 9%, трохи віджала від сироватки, якщо хочете щоб начинка вийшла соковитою беріть жирний сир не сухий.
- Додаємо сметану, білки, цукор, ванільний цукор або екстракт ванілі і все пробиваємо ручним блендером до пастоподібної консистенції.
- Потім додаємо манку і так само пробиваємо міксером. Манка ще вбере рідини, якщо маса вийшла густою додайте ще трохи сметани чи молока.
- До того моменту мак вже буде готовий, якщо залишитися трохи молока не страшно, так само можна буде додати в масу.
- Відкладаємо трохи сирної начинки окремо в миску, додаємо мак і пробиваємо блендером, білої маси має залишитися більше.
- Якщо хочете щоб мак відчувався, можете не пробивати блендером.
- І викладаємо по черзі білу масу по дві столової ложки, потім макову начинку у форму, якщо хочете щоб вийшли чіткіші межі, можете додати по три чотири столові ложки кожної маси заповнюємо форму. Проводимо зубачисткою або шпажкою по формі роблячи малюнки.
- І відправляємо випікатися в наперед розігріту духовку при 170 градусах 35-40 хвилин і при 150 градусах ще 10 хвилин. Орієнтуйтесь по Вашій духовці!
- Якщо зверху Ви натискаєте трохи на пиріг він рідкуватий по середині, значить вимкніть духовку і залиште ще на пару хвилин. Якщо він трохи арматизує, значить готовий.
- Даємо охолонути пару хвилин і виймаємо із форми.
Пиріг виходить неймовірно смачний, ароматний, приємно хрумтить мак, ніжна сирна начинка, смачна, розсипчаста основа. Він щоразу виходить гарний і незвичайний.
Обов’язково спробуйте приготувати саме за цим рецептом. Ви і Ваші близькі залишаться в захваті від такої смакоти та краси.
Джерело:
plyashka.com
Позначки