Пляцок “Скубанець від цьоці Крисі”

Інгредієнти:

  • 1/2 кілограма пшеничного борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 4 яйця + 2 білки
  • 1 столова ложка порошку для випічки
  • 1 склянка цукру
  • 2 столові ложки какао
  • 200 г варення з чорної смородини (краще з невеликою кількістю цукру)
  • 150-200 г вишень (можна, щоб були заморожені)

Приготування:

  1. З борошна, жовтків (яєчні білки ми будемо використовувати для піни), вершкового масла і розпушувача замішую тісто. Тісто ділю на 2  пропорції 2/3 і 1/3.
    2/3 тіста викладаю на деко (25 см х 30 см), рівномірно розподіляю і притискаю. Розігріваю духовку до 180 градусів і ставлю перший шар на 15 хвилин. В цей час тісто, що залишилося змішую з какао.
  2. Деко з першим шаром дістаю з духовки, тісто змащую варенням, викладаю вишні і на них викладаю розкочений пласт тіста з какао. Потім  в духовку знову на 15 хвилин.
  3. А поки я готую піну.
    Всі білки збиваю в густу піну, в кінці збивання додаю потихеньку склянку цукру.
  4. Піну укладаю в кондитерський мішок або пакет і прикрашаю нею тісто.
    Все печу ще приблизно 15-20 хвилин, поки піна стане золотистою.

Смачного 🙂

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: