Пляцок “Скубанець від цьоці Крисі”
від Denzhyttya
21 Березня, 2021
Інгредієнти:
- 1/2 кілограма пшеничного борошна
- 200 г вершкового масла
- 4 яйця + 2 білки
- 1 столова ложка порошку для випічки
- 1 склянка цукру
- 2 столові ложки какао
- 200 г варення з чорної смородини (краще з невеликою кількістю цукру)
- 150-200 г вишень (можна, щоб були заморожені)
Приготування:
- З борошна, жовтків (яєчні білки ми будемо використовувати для піни), вершкового масла і розпушувача замішую тісто. Тісто ділю на 2 пропорції 2/3 і 1/3.
2/3 тіста викладаю на деко (25 см х 30 см), рівномірно розподіляю і притискаю. Розігріваю духовку до 180 градусів і ставлю перший шар на 15 хвилин. В цей час тісто, що залишилося змішую з какао. - Деко з першим шаром дістаю з духовки, тісто змащую варенням, викладаю вишні і на них викладаю розкочений пласт тіста з какао. Потім в духовку знову на 15 хвилин.
- А поки я готую піну.
Всі білки збиваю в густу піну, в кінці збивання додаю потихеньку склянку цукру. - Піну укладаю в кондитерський мішок або пакет і прикрашаю нею тісто.
Все печу ще приблизно 15-20 хвилин, поки піна стане золотистою.
Смачного 🙂
Джерело:
nyam-nyam-5.com