Показую, як готую медові коржі на сніданок чи просто до чаю
23 Жовтня, 2022
Прекрасний варіант чогось смачненького до чаю, можна приготувати на сніданок. Приготування не забере багато часу. Коржики виходять смачні, ароматні, в міру солодкі.
Інгредієнти:
- Яйця 3 шт.
- Сіль (дрібка)
- Цукор 1 ст. л.
- Мед 120 г
- Соняшникова олія 50 мл.
- Молоко 100мл.
- Борошно 6 ст. л. (+\-) 220 г
- Розпушувач 12 г
Приготування:
- У миску додаю яйця, дрібку солі та 1 солову ложку цукру.
- Відразу ж додаю мед. Мед використовуйте рідкий (якщо потрібно підігріти).
- Вливаю олію без запаху. Відразу вливаю молоко і тільки тепер перемішую.
- Просіюю відразу все борошно і розпушувач.
- Замішую тісто. Тісто по консистенції легко стікає з віночка, це нормально. Борошна більше додавати не треба.
- Сковороду змастити олією і вилити частину тіста. Покрутити сковороду, щоб тісто рівномірно розпливлося по дну.
- Діаметр моєї сковороди 26см. Виходить 3 коржі.
- Готувати на вогні нижче за середній, під закритою кришкою 4-5 хвилин.
- Орієнтуйтесь по своїй плиті, майте на увазі, тісто з додаванням меду швидко рум’яниться.
- Коли поверхня коржика вже не липне, перевертаю.
- Готувати з іншого боку без кришки 1-2 хвилину. Як нижня частина коржика зарум’яниться готово. Перекладаю коржик на тарілку.
- Готую відразу на 2-х сковородах, складаю один на одного. Вони не склеюються між собою.
Коржики виходять дуже смачні.
В міру солодкі, за бажанням їх можна просочити кремом.
Приготуйте, спробуйте, а якщо Ви теж так готуєте, я буду рада, що нагадала про рецепт. Приємного чаювання.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки