Покрокова інструкція приготування ролів
Сьогодні ми розповімо вам тонкощі приготування ролів.
Як готувати роли
Традиційні роли вельми відрізняються від тих, які ми можемо купити в суші-барах. До їх складу входить лист норі, рис і всього лише один інгредієнт для начинки. Ми найчастіше замовляємо різні варіації ролів «Каліфорнія» і «Філадельфія». Вони зовсім не зустрічаються в Японії, проте дуже популярні в Європі та Америці.
Найчастіше для начинки використовуються лосось, вугор, окунь, краб, тунець, крабові палички, вершковий сир, огірок, омлет і так далі. Сьогодні ми не будемо розбирати окремі рецепти, А пройдемося по важливим нюансам приготування ролів.
Як правильно варити рис
Рис потрібно зварити так, щоб він не розвалювався, але і не перетворився в кашу. Ти можеш купити дорогий рис – спеціальний для ролів, А можна взяти звичайний круглий. Різниця тільки в пропорціях води. Для спеціального рису зазвичай потрібно менше води.
В Інтернеті є різні рецепти, але ми розповімо той, який перевіряли самі. Спочатку не менше 5 разів промий круглий рис дуже холодною водою. Для японців промивання рису – це справжній ритуал.
Після цього залий рис водою з пропорцією 1: 2,5 в каструлі з товстим дном. Коли вода закипить, зменш вогонь до мінімального. Кришка повинна бути щільно закритою, відкривати її не можна. Залиш рис томитися 10-15 хвилин.
В цей час змішай 1 ст. л. рисового оцту, 1 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі. Все разом постав на маленький вогонь і помішуй, поки цукор і сіль повністю не розчиняться. Коли рис звариться, вимкни вогонь і дай йому постояти під кришкою ще хвилин 10. Це важливо!
Після цього змішай в мисці готовий рис з соусом. Якщо тобі ще потрібно підготувати інші інгредієнти, то рис вкутай великим рушником, щоб він не охолов повністю.
Наступні етапи приготування
- Лист норі потрібно класти глянсовою стороною вниз.
- Укладати рис на лист норі потрібно від себе. При цьому не викладай рис на останніх 2-3 см далекого краю, їх потрібно залишити порожніми. Стеж, щоб рис не був грудочками, розрівняй увесь.
- Всі інгредієнти для начинки потрібно нарізати тонкими довгими смужками або брусочками.
- Постійно змочуй руки холодною водою, Щоб до них не прилипав рис. Або скористайся поліетиленовими рукавичками.
- Начинку потрібно укладати в правильному порядку: спочатку дрібні інгредієнти, Потім великі. Так вони будуть триматися один одного, і нічого не розвалиться під час скручування.
- Для згортання ролів можна використовувати спеціальний бамбуковий килимок, Але підійде і звичайний силіконовий. З другим навіть простіше, тому що бамбуковий потрібно ще обов’язково покривати зверху харчовою плівкою, щоб не приставав рис.
- Під час згортання килимка періодично зупиняйся і трохи притискай рулет з усіх боків.
- Різати роли потрібно виключно гострим ножем. Не вдавлюй лезо вниз, а старайся нібито пиляти. Можеш його періодично протирати рушником або змочувати водою.
- Правильно нарізати роли потрібно в такий спосіб. Розділи рулет посередині на 2 рівні частини. Потім кожну з них разріж ще на 2 рівні частини і так далі. Таким способом у тебе завжди будуть виходити ідеально рівні і однакові роли.
Сподіваємося, ти дізнався багато нової інформації і тепер будеш розповідати всім, як готувати роли. Пам’ятай, що вони будуть виходити з кожним разом все краще і краще!