Поки є перець, готую з смачним соусом.
від Denzhyttya
3 Вересня, 2021
Перець і помідори. Поєднання яке практично щодня буває на столі у мене в вдома в сезон овочів. Це або салати, або різні закуски. Сьогодні пропоную вам спробувати дуже цікаве поєднання перцю з соусом з помідорів і сметани. Спробуйте і я впевнений, що ви закохаєтесь в цю страву.
Інгредієнти:
- Перець – 10 шт. (2 кг)
- Помідори – 2 кг
- Цибуля – 3 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 100 г
- Олія соняшникова
- Сіль
Приготування:
- Перець для цієї страви можна запекти, а можна просмажити. Я обираю другий варіант, так як в готовій страві смажений перець зовсім по іншому відчувається на смак. Вливаю в казан соняшникову олію. Викладаю перець і обсмажую з усіх боків.
- Готовий перець складаю в каструлю і накриваю кришкою. Так перець пропариться і з нього легше зняти шкірку.
- Поки перець охолоджується, нарізаю побільше цибулі і викладаю її в казан в олію, в якій смажився перець. Якщо ви не використовуєте двічі олію, поміняйте її. Мені ж смак запашної олії, тільки як бонус в готовій страві. Обсмажую цибулю до готовності, помішуючи.
- Поки цибуля готується, нарізаю дрібними шматочками помідори. Можна їх подрібнити улюбленим вашим способом. М’ясорубкою, блендером. Але я готую саме так.
- Як тільки цибуля просмажиться, викладаю до неї помідори і на максимальній потужності плити, помішуючи випарюю сік, який неодмінно пустять помідори.
- Поки готується соус, чистю перець від плодоніжки ,від насіння і шкірки.
- Коли соус загус, додаю сметану і перемішую.
- Вбиваю в соус яйця і знову перемішую.
- Залишилося тільки посолити і викласти очищений перець. Для пікантності та аромату видавлюю кілька зубчиків часнику. Перемішую всі складові страви і накриваю казан кришкою. Вимикаю плиту.
- Вже через 10 хвилин можна подавати на стіл. Перець з соусом з помідорів і сметани можна їсти і гарячим і холодним. Смачно однаково.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua