Полуничне варення з лимонною кислотою, яке добре зберігається в будь-якій шафі
Цей спосіб саме для тих, хто живе у квартирі і не має льоху чи холодного підвалу для заготовок. Таке варення з полуниці чудово зберігати по 2-3 роки на полиці в кухонному столі або шафі.
Інгредієнти:
- 1 кг полуниці
- 1,5 кг цукру
- 2 гр. лимонної кислоти
Приготування:
- Перебрати полуницю, промити у кількох водах у великому тазі чи мисці. Обірвати зелені хвостики.Важливо! Для варення не можна брати ягоди із зеленими або світлими боками, м’яті або з цвіллю. Варення з них дуже швидко зіпсується, забродить або запліснявіє.
- Засипати полуницю половиною цукру і залишити на 1-2 години, щоб ягоди пустили сік.
- Полуничний сік обов’язково злити в окремий посуд.
- Всипати другу частину цукру на сік і поставити на слабкий вогонь. При постійному помішуванні довести до кипіння.
Буде багато піни, отже, все правильно. Акуратно знімати пінку в міру освіти в іншу миску, її теж можна їсти. Наприклад, з млинцями або оладками. - Після того, як сироп покипить хвилин 5, можна закладати ягоди полуниці. Обережно, частинами та помішуючи.
- Полуниця в сиропі повинна закипіти і потім варитися 15 хвилин.
- Всипати лимонну кислоту, перемішати та прокип’ятити ще 2 хвилини.
- Гаряче варення розкласти в стерильні і гарячі банки.
Так як варення не однорідне – цілі ягоди та сироп, то для рівномірного розподілу надходимо наступним чином: у підготовлені баночки спочатку викласти ложкою ягоди, потім одну третину банки влити сироп і перемішати вміст у баночці.
Дати полуничному варенню повністю охолонути.
Це варення із полуниці із лимонною кислотою настільки надійне, що його можна закатати будь-якими кришками та сховати у шафу.
Варення спокійно зберігатиметься при кімнатній температурі. І найбільший плюс такого варення в тому, що ягоди виходять щільні, тверді, а сироп – як желе. Вдалих Вам заготовок!