Помаранчевий десерт , від якого неможливо відірватись
Не тільки в літню спеку, а й взимку часто хочеться таких простих десертів, як желе. Я часто люблю готувати щось смачне для своєї родини . Пропоную спробувати ніжне, в міру солодке і дуже смачне сметанне желе з мандаринами. Апетитний, яскравий, ароматний двошаровий десерт – це чудовий смаколик для всієї родини.
Жирність сметани для приготування цього желе особливої ролі в цьому рецепті не грає (якщо не брати до уваги калорійність). Я використовую 20% жирності. Желатин підійде будь-який: в цьому рецепті я брала швидкорозчинний (розчиняється одразу в гарячій рідині) . Якщо у вас желатин, який потрібно замочувати, заздалегідь залийте його холодною водою і залиште на 30 хвилин. Коли желатин набубнявіє, прогрійте до повного розчинення, не доводячи до кипіння.
Готувати і подавати сметанне желе з мандаринами потрібно в порційних вазочках, піалах або склянках з прозорого скла. Саме тоді десерт приємно здивує ласунів акуратними і ефектними шарами: помаранчевий – мандариновий, білосніжний – сметанний. При подачі декорують готове желе часточками свіжих мандаринок, горішками або тертим шоколадом.
Інгредієнти
Для мандаринового желе
- мандарини 700 гр
- желатин швидкорозчинний 25 гр
- цукор 200 гр ( ви можете регулювати за смаком)
Для сметанного желе
- сметана 20% ( можна 15%) 0,5 л
- желатин 25 гр
- цукор 100 гр ( можете регулювати за смаком)
- пакетик ванільного цукру
Для прикраси
терті горішки, шоколад або кокосова стружка
Приготування
- Підготувати мандаринки, почистити і за допомогою блендера перебити фрукти на пюре.
- Перелити в каструльку,додати цукор, висипати пакетик желатину , перемішати і поставити на слабкий вогонь. Постійно помішувати поки желатин не розчиниться . До кипіння не доводити.
- Розлити у піалочки до половини і поставити в холодильник до повного загустіння.
- Як тільки желе з мандарин буде готове, тоді приймаємось за приготування сметанного желе.
- Спочатку підготуємо желатин . Для цього у 100 гр гарячої води розведемо пакет швидкорозчинного желатину.
- Добре перемішаємо , поки желатин не розчиниться повністю.
- Далі беремо сметану, виливаємо її у глибоку миску , додаємо цукор за смаком, пакетик ванільного цукру , все добре збиваємо міксером або віночком.
- Потім повільно вводимо желатин ( кімнатної температури) і ретельно вимішуємо . Все , сметанне желе готове.
- Тепер дістаємо з холодильника наше мандаринове желе і додаємо до нього сметанне желе і знову ставимо у холодильник .
- Чекаємо поки желе повністю застигне. Перед подачею можна прикрасити желе тертими горішками чи тертим шоколадом . Також ефектно виглядатиме желе прикрашене гілочкою розмарину та кокосовою стружкою . Обов’язково приготуйте до святкового столу . Вам сподобається . Дуже красиво виглядає поєднання яскравого помаранчу з білим кольором.
Смачного!