Помідори квашені «Як із бочки»

Помідори, приготовлені на зиму за цим рецептом, виходять справді як із бочки: різкі, пряні, соковиті. Готувати їх можна в каструлі, керамічній бочці або просто в банці.

Інгредієнти:

  • помідори – 1,5-2 кг.
  • морква – 1 шт.,
  • корінь селери – 50 гр.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • гострий перець чилі – 0,3 стручка.
  • чорний перець горошком – 10 шт.
  • лавровий лист – 3 шт.
  • сіль – 2 ст.л.
  • вода – 1,5 літра.

Приготування:

  1. На дно банки або каструлі покласти нарізане коріння селери, гострий перець, грубо нарізану цибулю, кружечки моркви, лавровий лист і перець горошком. Зверху банку заповнити помідорами.
  2. Сіль розчинити у холодній воді (приблизно в одній склянці). Після повного розчинення вилити солону воду у банку, заповнену помідорами. Потім влити воду, що залишилася.
  3. Залишити помідори в теплому (краще навіть – гарячому) місці на 2 дні. Якщо вони не проквасяться як слід, можна залишити ще на два дні в цьому місці.
  4. Після цього перекласти помідори в банку, закрити капроновою кришкою і прибрати в холодильник.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: