Помідори квашені «Як із бочки»
27 Травня, 2022
Помідори, приготовлені на зиму за цим рецептом, виходять справді як із бочки: різкі, пряні, соковиті. Готувати їх можна в каструлі, керамічній бочці або просто в банці.
Інгредієнти:
- помідори – 1,5-2 кг.
- морква – 1 шт.,
- корінь селери – 50 гр.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- гострий перець чилі – 0,3 стручка.
- чорний перець горошком – 10 шт.
- лавровий лист – 3 шт.
- сіль – 2 ст.л.
- вода – 1,5 літра.
Приготування:
- На дно банки або каструлі покласти нарізане коріння селери, гострий перець, грубо нарізану цибулю, кружечки моркви, лавровий лист і перець горошком. Зверху банку заповнити помідорами.
- Сіль розчинити у холодній воді (приблизно в одній склянці). Після повного розчинення вилити солону воду у банку, заповнену помідорами. Потім влити воду, що залишилася.
- Залишити помідори в теплому (краще навіть – гарячому) місці на 2 дні. Якщо вони не проквасяться як слід, можна залишити ще на два дні в цьому місці.
- Після цього перекласти помідори в банку, закрити капроновою кришкою і прибрати в холодильник.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua