Помідори у власному соку, корисна заготівля на зиму
від Denzhyttya
23 Серпня, 2022
Ця заготівля (для мене) чудова альтернатива покупним помідорам у власному соку. Таку заготівлю можна додавати під час приготування соусів, супів, гарнірів. Як самостійна закуска дуже смачно. Дуже корисна заготівля на зиму та в магазині взимку купувати не доведеться. Оцет не додаю.
Інгредієнти:
- Помідори у банку
- Для 1.5 літра томатного пюре (+/-) 1.5 кг помідорів
- Сіль 1 ст. л. (20 г) на 1 л томатного пюре
- Цукор 3 ст. л. (60 г) на 1 л томатного пюре
Приготування:
- Для рецепту я зазвичай використовую два види помідорів, не дуже гарні, з них готую томатне пюре.
- А також міцні, невеликі, без пошкоджень помідори.
- Банки для рецепту використовую 1 літрові я їх попередньо добре промила і висушила в духовці, кришки прокип’ятила. За один раз заготовлятиму 3, 1-літрові банки. Жодні спеції в банку не кладу, Ви можете додати. У банки, якомога щільніше вкладаю добре промиті помідори, цілком.
- Заливаю їх кип’ятком.
- Прикриваю кришками і готую томатне пюре, весь цей час прогріватимуться помідори.
- Для приготування пюре я використовуватиму блендер, можна пропустити через м’ясорубку, як зручніше.
- Так, як я заготовлятиму 3 банки по 1 літру, пюре мені знадобиться приблизно 1.5 літра.
- Для приготування 1.5 л пюре я подрібнила 1.5 кг помідорів.
- Відправляю їх у каструлю та ставлю нагріватись.
- Маса майже закипіла, додаю сіль та цукор з розрахунку на 1 л. томатного пюре: 1 ст. л. солі (у моїй ложці це 20 г) та 3 ст. л. цукру (це 60 г), перемішую, після закипання вогонь роблю середній і іноді перемішуючи, проварюю 10 хвилин.
- На цьому етапі завжди можна спробувати і додати чого не вистачає, для мене ці пропорції солі та цукру ідеальні, додаю лише кілька горошин чорного перцю.
- Воду з банок злити і залити киплячим томатним пюре.
- У мене залишилось буквально 2 ст. л. пюре, так що 1.5 літра пюре, для 3-х 1-літрових баночок достатньо.
- Закрити, закатати кришками, перевернути вгору дном і покрити до повного остигання.
- Зберігаються протягом тривалого часу, навіть за кімнатної температури, тільки не допускайте потрапляння прямих сонячних променів.
Дуже смачна та корисна заготовка. Вдалих Вам заготовок.
Джерело:
zhyttia.com.ua