Повітряні заварні тістечка з ніжним сметанним кремом
від Denzhyttya
20 Жовтня, 2020
Проста і дуже смачна випічка зі звичайних продуктів. Тісто заварне, м’яке і повітряне. Крем сметанний, заварний з чудовим смаком.
Складові:
Для тіста
- Борошно пшеничне – 150 г
- Вода – 125 мл
- Молоко – 125 мл
- Вершкове масло – 100 г
- Цукор – 1 ч. ложка
- Яйця – 4 шт.
- Сіль – щіпка
- Ванільний цукор – 1 ч. ложка
Для крему
- Цукор – 70 г
- Сметана 25% – 200 г
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 150 г
- Борошно пшеничне – 1 ст. ложка
- Ванільний цукор – 1 ч. ложка
Рецепт приготування:
- У сотейнику з товстим дном змішуємо борошно, цукор і ванільний цукор.
- Все віночком перемішуємо до однорідного стану.
- Додаємо сметану, перемішуємо і ставимо на плиту.
- На слабкому вогні, постійно перемішуючи, доводимо крем до загустіння.
- Переливаємо готовий крем в миску, накриваємо плівкою «в контакт», щоб не обвітрювався.
- Відставляємо в сторону остигати.
- Тепер приготуємо заварне тісто.
- Кладемо в каструлю з товстим дном масло, вливаємо молоко і воду.
- Додаємо цукор і ванільний цукор, щіпку солі.
- Постійно перемішуючи, доводимо на слабкому вогні до кипіння.
- Як маса почне закипати, всипаємо борошно і інтенсивно перемішуємо.
- Готове тісто збираємо в кулю і кладемо в миску, даємо трохи охолонути.
- Яйця збиваємо і поступово, в кілька підходів, вливаємо в тісто.
- Тісто постійно перемішуємо.
- Заправляємо кондитерський мішок тістом.
- З його допомогою викладаємо, формуємо заготовки на деку, застелене пергаментом.
- Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо заготовки 20 хвилин.
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером, приблизно 5 хвилин.
- Поступово додаємо в масло остиглий заварний крем.
- Продовжуємо збивати. Крем готовий.
- З боку борошняних заготовок для тістечок робимо отвір.
- І за допомогою кондитерського мішка, наповнюємо кремом.
- Тістечка посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Смачного!
Джерело:
shkola-zhyttia.com.ua