Повітряний і ніжний бостонський кремовий торт

  • Десерт виходить неймовірно ароматним і смачним, а що найголовніше – готується дуже швидко.
Повітряний і ніжний бостонський кремовий торт

Бостонський кремовий торт є класикою кулінарії. Дуже ніжна і повітряна текстура крему і бісквіта відмінно поєднуються між собою. Цей десерт виходить неймовірно ароматним і дуже смачним, а що найголовніше — готується дуже швидко.

Інгредієнти:

Для крему:

  • 500 мл молока
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 30 г кукурудзяного крохмалю
  • 50 г вершкового масла

Для бісквіта:

  • 125 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 150 г цукру
  • 4 яйця
  • 3 столових ложок рослинної олії
  • 150 г темного шоколаду
  • 50 г вершків

Приготування:

  1. Підготувати всі інгредієнти для бісквіта.
  2. Приготувати бісквіт: відокремити жовтки від білків. Збити білки з цукром до жорстких піків. Рослинну олію змішати з жовтками і перемішати. Жовтки з’єднати з білками і перемішати. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в масу.
  3. Відправити торт у форму для випікання діаметром 22 сантиметри. Випікати в розігрітій до 175 градусів духовці 30-35 хвилин.
  4. Приготувати крем: підготувати всі інгредієнти для крему. Молоко закип’ятити. Яйця змішати з цукром і крохмалем. Акуратно влити гаряче молоко в яєчну суміш. Постійно помішувати. Перелити крем назад у ківш і поставити на вогонь. Довести до кипіння. Крем повинен загуснути. Зняти з вогню, накрити плівкою і залишити остигати. У остиглий крем вмішати розм’якшене вершкове масло. ​
  5. Бісквіт розрізати навпіл. Зверху викласти половину крему і розподілити. Накрити другою частиною і викласти решту крему і розподілити по поверхні.
  6. Для глазурі змішати вершки і розтоплений чорний шоколад. Прикрасити торт глазур’ю і відправити в холодильник для застигання.
  7. При подачі прикрасити ягодами за бажанням.

Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: