Приготувала «Пташине молоко» вдома і більше в магазині цукерки не купую
від Denzhyttya
25 Лютого, 2021
Чудовий смак і питання мамі: «А чому цукерки так називаються? Хіба у птахів молоко буває?». Я думаю, що у всіх десерт «Пташине молоко» викличе саме такі спогади.
Інгредієнти:
Для суфле знадобляться:
- 75 мл згущеного молока
- 100 г вершкового масла
- білки 5 середніх яєць
- 400 г цукру
- 130 мл води
- 10 г агар-агару
Для глазурі:
- 150 г какао-масла
- 100 г какао-порошку
- 100 г цукру
Приготування:
- Щоб цукерки вийшли такими, як з дитинства, використовуйте згущене молоко і вершкове масло тільки кращої якості. Агар-агар бажано купувати в кондитерських магазинах. До речі, ні в якому разі не замінюйте його желатином! Саме агар-агар використовується в класичному рецепті і робить суфле таким неповторно ніжним і танучим.
- Вершкове масло і згущене молоко дістаньте заздалегідь, щоб вони встигли прогрітися до кімнатної температури. А яйця, навпаки, повинні бути охолодженими.
- Агар-агар висипте в сотейник, залийте холодною водою і на невеликому вогні нагрівайте до повного розчинення, постійно помішуючи. Після цього додайте цукор і варіть сироп, безперервно його помішуючи, до температури 110 градусів. Для цього необхідно скористатися кухонним термометром, але якщо його у вас немає, зробіть пробу: готовий сироп, подібно меду, повинен тягнутися безперервною тонкою ниткою.
- Поки вариться сироп, починайте збивати білки в сухій і чистій посуді. Можна додати дрібку лимонної кислоти. Збивайте до утворення міцної піни.
- Якщо у вас немає достатньої кулінарної вправності, то в цей момент вам може знадобитися помічник, тому що білки і сироп потрібно готувати одночасно.
- Готовий сироп зніміть з вогню і дайте злегка осісти бульбашкам. Потім, не перестаючи збивати білки, влийте в них гарячий сироп тонкою цівкою. Маса стане густою і об’ємною.
- Окремо приготуйте масляну основу. М’яке масло збивайте приблизно 3-4 хвилини, потім, вливаючи потроху згущене молоко, продовжуйте збивати до пишності.
- По одній столовій ложці додайте в білки масляний крем і збивайте приблизно 2 хвилини. Маса злегка осяде і стане більш рідкою, але так і повинно бути.
- Дно форми застеліть пекарним папером і відразу ж вилийте на неї суфле. Гаяти не можна, так як маса дуже швидко застигає. Форму з залитим суфле поставте в морозильник на півгодини. А тим часом приготуйте глазур.
- Подрібнене какао-масло, какао-порошок і цукор помістіть в миску. Ємність поставте на водяну баню і, перемішуючи, розтопіть компоненти до утворення однорідної консистенції.
- Дістаньте застигле суфле і розріжте його на прямокутники розміром із звичайну шоколадну цукерку. Для того щоб суфле легше нарізати, присипте ніж цукровою пудрою.
- Далі викладіть вироби на решітку і полийте шоколадною масою, а після приберіть в холодильник на 20 хвилин, щоб глазур добре застигла.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки