Коли мені ліньки готувати, беру 3 склянки і готую дуже смачний манник до чаю!

Манник на кефірі без борошна дуже смачний і легко готувати. За цим рецептом манник виходить дуже смачний, і найголовніше – готується пиріг дуже просто, з найпростіших продуктів, які завжди є на кухні.

Замість вершкового масла можна взяти соняшникову олію, але з вершковим пиріг виходить більш ароматним.

Діаметр форми: 24-26 см

Інгредієнти:

  • кефір – 400 г (2 склянки)
  • манна крупа – 320 г (2 склянки)
  • цукор – 180 г (1 склянки)
  • вершкове масло – 100 г
  • яйця – 2 шт
  • ванільний екстракт / цукор – 1 ч.л.
  • розпушувач – 10 г
  • сіль – дрібка

* Обсяг склянки = 200 мл

Приготування:

  1. У миску наливаю 2 склянки кефіру (400 г). Всипаю 2 склянки манної крупи (320 г). Перемішую і залишаю манку набрякнути на 15 хвилин.
  2. У миску кладу 100 г м’якого вершкового масла. Всипаю склянку цукру (180 г). Додаю 1 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру.
  3. Розбиваю по черзі 2 яйця і добре розтираю масло з цукром і яйцем.
  4. Додаю маленьку дрібку солі, 10 г розпушувача і перемішую.
  5. Додаю до набряклої манки масляну суміш з яйцями і цукром. Добре перемішую тісто до однорідності.Коли мені ліньки готувати, беру 3 склянки і готую дуже смачний манник до чаю!
  6. Якщо хочете, можете додати в тісто нарізані кубиками яблука, кружечки бананів, родзинки та інші сухофрукти.
  7. Виливаю тісто в форму (діаметр форми 24-26 см).Коли мені ліньки готувати, беру 3 склянки і готую дуже смачний манник до чаю!
  8. Духовку розігріваю до температури 180ºC і випікаю манник 35-40 хвилин, до золотистого кольору.
  9. Манник готовий, дістаю з форми і трохи посипаю цукровою пудрою! Аромат на кухні просто незвичайний! Діти не можуть дочекатися, поки приготується пиріг і кожні 5 хвилин заглядають на кухню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: